Birkerød Kulturnat falder næste år fredag den 11. september. Foto: Alberte Langberg Søndergaard

Birkerød Kulturnat falder næste år fredag den 11. september. Foto: Alberte Langberg Søndergaard

Klart flertal for Kulturnatten i september

Næste års Birkerød Kulturnat løber af stablen den 11. september efter dette års nat er evaluereret

Til næste år afholdes Birkerød Kulturnat om aftenen fredag den 11. september. Efter mange gode tilbagemeldinger på mail og til det offentlige evalueringsmøde har Rudersdal Kulturparaply besluttet, at Kulturnatten igen bliver i september.
Deltagernes tilbagemeldinger har vist en klar opbakning til igen at placere den kulturelle nat i september og en vis opbakning til, at det skulle foregå på en fredag.

Handlen vil være med

Det var kun forholdsvist få butikker, der nåede at komme med til Kulturnatten i 2014. Nu har Handelsstandsforeningen imidlertid udtrykt et klart engagement i at ville være med i samarbejdet om næste års arrangement. Denne udmelding vækker begejstring hos formand for Rudersdal Kulturparaply Kaj Elkrog.
”Butikkernes tilsagn om at ville være med er vi meget glade for. Det har været klart medvirkende til, at det til næste år igen ligger på en fredag,” forklarer han.

Succes med Natmusik

Erfaringerne fra i år viser dog, at det er nødvendigt at starte senere på dagen. I år gik mange arrangementer allerede i gang klokken 15, og det medførte i flere tilfælde for få besøgende.
Natmusik i Præstegårdslunden var en succesfuld nyhed ved kulturnatten i september. Det var den unge Andreas Graham fra koncertarrangørerne Rudersdal Live, der havde taget initiativ til nyskabelsen, og på nuværende tidspunkt har de unge planer om at arrangere noget tilsvarende til næste år, fortæller Jack Otto Kristensen, der er koordinator for Kulturnatten.
”Det er vigtigt for at få de unge med i denne fælles fejring af kulturen. I det hele taget vil der også næste år være fokus på at få så mange slags kultur med som overhovedet muligt. I den forbindelse er det også vigtigt i endnu højere grad at involvere ildsjæle fra hele kommunen,” siger han.

Blandede besøgstal

Kulturparaplyen oplyser, at tilbagemeldingerne på dette års arrangement har været overvejende positive. Nogle fik flotte besøgstal, og andre fik ikke så mange besøg som forventet.
”Det er derfor vigtigt, at alle i endnu højere grad er med til at sprede nyheden til næste år, da den betalte markedsføring fra Rudersdal Kulturparaply har et relativt begrænset budget,” forklarer Jack Otto Kristensen.
Rudersdal Kulturparaply meddeler desuden, at næste års Kulturnat i Birkerød muligvis også vil blive sponsoreret af virksomheder, der ønsker at styrke deres engagement i lokalområdet./abk

Publiceret 24 November 2014 10:00