Biblioteket anbefaler:

Gamle kys på nye frøer

Af
Af Lars Stoltz Nielsen

Hovedbiblioteket i Birkerød

Der var engang, hvor vi alle sammen vidste, hvad der sker, når en prinsesse kysser en frø … eller gjorde vi?
I 'Trutmund og frømand' giver Henrik Hohle Hansen 24 nye bud på, hvad den slags kysseri kan medføre.
Hvad, hvis frøen er en kæmpefrø? Eller hvad, hvis frøen er meget ung? Hvad, hvis prinsen savner sin frøfamilie? Hvad, hvis kysset var et uheld? Hvad, hvis prinsessen faktisk helst bare vil ud og se verden? Hvad,hvis prinsen viser sig at være en prinsesse?

Et moderne twist

'Trutmund og frømand' er en billedbog for de 4-6-årige og indeholder 24 bittesmå historier om prinsesser, frøer og alt, hvad det medfører.
Udgangspunktet er de eventyr, alle børn kender, men her har de fået et moderne twist, som nogle gange er sødt, nogle gange absurd, nogle gange satirisk - og altid er morsomt. Ud over de gode grin fortæller historien også på smuk, inkluderende vis om mange af de forskellige måder, man kan være prinsesse på – og faktisk også om de mange måder, man kan være frø og/eller prins på.
Eventyrene er ofte ikke meget længere end fem linjer og er derfor perfekte til en hurtig og let omgang højtlæsning, samtidig med at de kan fortælles igen og igen.
Hver historie er spraglet og nærmest kaotisk illustreret af Jenz Koudahl i en varieret, men genkendelig stil, der velvilligt inviterer til samtale og til at digte videre på de små og ofte uafsluttede historier.
Dette gør, at bogen også egner sig strålende til for eksempel dialogisk læsning.

Forfatter: Henrik Hohle Hansen og Jenz Koudahl
Titel: Trutmund og frømand – 24 små historier om at kysse
Udgivelsesår: 2016

Publiceret 17 March 2017 08:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV