Cowboys og kærlighed i TeaterMejeriet

Fra på onsdag kan du se teater med westernstemning, kærlighed og eventyrlige udfordringer, når TeaterMejeriets 175 medlemmer spiller årets store forestilling 'Ta-Tanka' på Kulturcenter Mariehøj.
280 kostumer er blevet syet, 180 projektører indstillet og et nybygget bjerg er placeret på Kulturcenter Mariehøjs scene. Sange, tekster, dansenumre og store følelser er indstuderet. Alt er ved at være klar til, at tilskuerne kan opleve den store western-forestilling 'Ta-Tanka', som TeaterMejeriet, teaterskolen for børn og unge i Rudersdal Kommune, står bag.
De 175 medlemmer og 12 instruktører har lagt mange måneders arbejde i årets forestilling, som de nu tripper for at spille, synge og danse.
'Ta-Tanka' er en historie om kærlighed mellem en rødhud og en hvidhud. To unge mennesker - en ung pige og dreng - bliver sendt ud i verdenen for at blive voksne. De skal på ægte eventyrmanér udfordres og gennem et utal af prøvelser. Allerede ved rejsens begyndelse forelsker de sig i hinanden. På rejsen møder de alverdens mennesker og kreaturer, både venner og fjender. De møder shamaner, ånder, guldgravere og endda kaktusser med menneskelige problemer.

Dem og os

TeaterMejeriet fortæller ved hjælp af dans, musik og skuespil en historie, hvor kulturforskellene mellem to personer kan give kærligheden store vanskeligheder. Det er en fortælling om venskab, og om hvordan kærligheden, på trods af alverdens udfordringer og svigt, er værd at kæmpe for.
Det er to af TeaterMejeriets egne instruktører, Christian Hammerstad og Mads Bisgaard, som har skrevet forestillingen. Og de er begge debutanter.
“Men vi har jo selv gået i TeaterMejeriet, siden vi var syv og otte år, så vi kender lidt til processerne,” fortæller Christian Hammerstad,
Temaet kredser omkring forskellen mellem dem og os, set i en westernsammenhæng. Men faktisk gik jagten på temaet til årets forestilling også et helt andet sted:
“Vi søgte meget inspiration i Romeo og Julie, for vi ville gerne fortælle en god historie om kærlighed. Og så kiggede vi på nutiden for at få et lille pift af noget samfundsrelevant, f.eks. bygger nogen i forestillingen en mur,” fortæller forestillingens ene forfatter med et hint til præsident Trump.

TeaterMejeriet laver alt selv

Tre andre instruktører har skrevet musikken, som er inspireret både af country og noget mere spirituel indianermusik.
Hele resten af produktionen er også lavet af TeaterMejeriet lige fra kostumer og scenografi, til lys og lyd. Og bandet, som spiller, er naturligvis også medlemmer af teaterskolen.
Truppen klarer efterhånden det hele selv. F.eks. har to af instruktørerne stået for kostumer, og medlemmer har kunnet komme og sy i syværkstedet hver weekend. Scenografien blev også bygget på samme måde over nogle weekender.
Forestillingen er velegnet til hele familien. Ifølge Christian Hammerstad er der ikke noget decideret uhyggeligt.
Ta-Tanka spiller den 22. - 25. marts og igen den 28. - 31. marts i teatersalen i Kulturcenter Mariehøj. Billetterne koster 90 kr. og kan købes på Rudersdal Kommunes Biblioteker samt TeaterMejeriets hjemmeside www.teatermejeriet.dk.

Publiceret 20 March 2017 09:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV