Vorherre til hest .. i Bistrup Kirke

Bistrup Kirkes Børnekor inviterede på påskemusical - med skønsang og levende dyr op ad kirkegulvet

Af
Af Julie Bülow

Jesus sad højt til hest, mens børnekoret sang, viftede med grene og gennede dem op ad kirkegulvet i Bistrup Kirke til Påskemusical torsdag den 6. april.
Den mørkebrune pony Kyl havde Clara Wagner fra koret, klædt ud som Jesus på ryggen De red ned ad stengulvet mod alteret, mens koret sang om, hvordan Jesus holdt sit indtog i Jerusalem. 

Tis på kirkegulvet


Ponyen var venligst udlånt fra Fortunen, og den gik roligt og ubekymret mod alteret. Forestillingen har koret øvet i månedsvis og netop dén scene havde kostet lidt besvær. I en af prøverne kunne Kyl nemlig ikke holde sig, og tissede således ugenert på gulvet lige midt i Guds eget hus. Det gjorde han heldigvis ikke til præmieren, og scenen kørte som smurt. 
Med musik, rekvisitter og smukke kostumer sang børnekoret sig gennem Jesu lidelser og påskens fortælling, så selv de yngste kunne være med. 
Og netop dét var hensigten med det hele fortalte korleder Elsebeth Dilling-Hansen inden forestillingen.
“Børnene kender jo udemærket fortællingen om Jesu liv i julen, men påsken er også vigtig at få med, så vi har lavet den her musical,” 


Ind i kirken red Jesus på sit 'æsel', mens koret flankerede kirkegulvet med grene og sang. Foto: Julie Bülow

Ind i kirken red Jesus på sit 'æsel', mens koret flankerede kirkegulvet med grene og sang. Foto: Julie Bülow

Påskeliljer til alle

Musicalens fortællende sange er skrevet af den britiske komponist og forfatter Roger Jones, og havde hist og her referencer til den så velkendte Jesus Christ Superstar musical. 
Børnekoret tog den dog på dansk og Elsebeth Dilling-Hansen, som i øvrigt akkompagnerede hele forestillingen med klaver, tilføjede da også en lidt mere munter slutsang, for ikke at gøre hele fortællingen alt for dunkel. Det er også hende, der står bag hele julemusicalens musikalske arrangement. 
Og således sluttede forestillingen med forsikring om at 'Han er iblandt os, han lever” med takt-klap og klaver. Og da publikum, som var 3.-6. klasses elever fra Bistrup Skole og Birkerød Privatskole, strømmede ud af kirken fik de hver en påskelilje i hånden.

Den sidste nadver blev forklaret i sang. Foto: Julie Bülow

Den sidste nadver blev forklaret i sang. Foto: Julie Bülow

Publiceret 12 April 2017 09:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV