5.000.000 ører til Løsøre på Gl. Holtegaard

Statens Kunstfonds Legatudvalg har præmieret Meiken Bent for hendes udstilling på Gl. Holtegaard. Også denne avis’ anmelder var begejstret og kvitterede efter ferniseringen i maj med ’fem store stjerner’

Af
Af Pernille Borenhoff

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst har præmieret Maiken Bent for hendes aktuelle udstilling LØSØRE på Gl. Holtegaard med 50.000 kr.
”Maiken Bents udstilling LØSØRE er den tredje og sidste i rækken af BAROK+samtidskunst på Gl. Holtegaard, og hendes distinkte skulpturunivers spiller flot op til Lauritz de Thurahs velpolerede og lidt parfumerede arkitektur... og værkerne balancer et sted mellem funktion og fetichisme, og de henvender sig direkte til vores kropslige omgang med verden og med hinanden. Maiken Bent modtager en præmiering på 50.000 kr. for en gennemført og sanserig udstilling,” hedder det blandt andet i begrundelsen.
Gl. Holtegaards direktør Maria Gadegaard er naturligvis meget glad for præmieringen af udstillingen og siger blandt andet.
“Maiken Bent har i den grad formået at tage hus og lokalitet på sig. Bents lirede og legende univers sætter Lauritz de Thurahs veldrejede senbarokke vision i spil. Man bliver jo helt svedt! Aldrig har sammenhæng mellem historie og samtid været så fysisk nærværende på Gl. Holtegaard,”.
Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst tildeler løbende præmieringer til særligt kunstnerisk værdifulde projekter, og disse uddeles på udvalgets eget initiativ.
Udstillingen kan ses til den 2. juli. Der er åbent tirsdag-søndag kl. 12-17 samt torsdag kl. 12-20.

Publiceret 30 June 2017 09:00

SENESTE TV