Philip og Christopher tog langt tilløb til kortfilm

To Birkerød-drenge vender hjem og viser deres nye film i den lokale biograf

Af
Thomas Schiermacher

Det har været en drøm længe for Christopher Bill Wiberg og hans hovedrolleindehaver Philip Svinding. Siden de gik i gymnasiet i Birkerød har de drømt om at lave film.
Christopher er instruktør og manuskriptforfatter og sammen med bedstevennen Philip, har han skabt en kortfilm, der lørdag 20. januar har premiere i Birkerød Bio.
”Det skulle bare være der, premieren skulle være. Jeg har arbejdet i biografen engang. Vi så mange gratis film der,” siger Philip og ser på Christopher, der smiler.
Begge er de for længst flyttefra Birkerød for at forfølge filmdrømmene tættere på København. Men tilknytningen til der, hvor venskabet opstod og filmdrømmene startede, har ikke sluppet taget i dem.
Filmens titel er 'Løb i Lyset'. Den handler om en ung fyr, Theis, der spilles af Philip Svinding.
Theis mister sin bror og går i en tilstand af sorg, hvor han trækker sig ind i sig selv og lukker omverdenen ude. Men mødet med den noget ældre kvinde Alma får ham ud af mørket og hjælper han videre og hun viser, at der er en vej ud af sorgen og mørket.
Det dystre tema passer dårligt til de to smilende filmfolk. Så hvorfor, skal det være så alvorligt?
”Det er jo tanker og følelser, alle har. Jeg har selv følt angsten for at miste. Det behøver jo ikke være en, der dør. Det kan også være angsten for at blive forladt,” siger han.
Selv om det er Christopher, der instruerer, så er det klart for enhver, der taler med de to, at filmen også har været et parløb. De er begge stolte og glade for, at den 17 minutter lange kortfilm er færdig. Den har immervæk været længe undervejs.
”Det har taget halvandet år at lave den. Det startede allerede, da jeg gik på European Film College i Ebeltoft for længe siden,” fortæller den unge filmskaber.
Siden blev der planlagt optagelser. De blev aflyst på grund af dårligt vejr. Så blev der planlagt nye. Så fik Christopher en hjernerystelse og egentlig har projektet været lidt forfulgt af uheld.
Men nu er filmen klar og både instruktør og hovedrolleindehaveren glæder sig til at vise filmen frem for venner, bekendte, medvirkende og nysgerrige, når premieren løber af stablen i Birkerød.
Filmen vises for publikum i Birkerød Bio lørdag 20. januar og alle er velkomne.
Filmen begynder kl. 14.30, dørene til biografen åbner kl. 13.45 og man kan hilse på filmens skuespillere og instruktøren ved denne lejlighed.

På vej op. De to filmskabere satser stort på at 'blive noget ved musikken'. De skaber selv film. Foto: Thomas Schiermacher

På vej op. De to filmskabere satser stort på at 'blive noget ved musikken'. De skaber selv film. Foto: Thomas Schiermacher

'Løb i lyset' har premiere i Birkerød Bio lørdag d. 20. januar.

'Løb i lyset' har premiere i Birkerød Bio lørdag d. 20. januar.

En scene fra filmen.

En scene fra filmen.

Publiceret 05 January 2018 16:00

SENESTE TV