Meningen med livet og en god historie

Jørn Laursen fra Birkerød har netop udgivet sin fjerde roman. Den har titlen ’Algot og eftermælet’. Bogen tager fat på store emner om, hvilke spor mennesker sætter sig, men du kommer også med i swingerklub

Af
Thomas Schiermacher

'Hvad er meningen med livet'? Det er det Algot, der er hovedperson i Jørn Laursens roman tænker over. Det er de tanker, der får ham til at tage i swingerklub og her møder han to yngre kvinder, der lever vildere og mere vovet, end han nogensinde selv har gjort og mens Algot får et hektisk år i de unge kvinders selskab kommer der perspektiv på det med livet.
Selv om scenen er sat i swingerklub, så skal man ikke regne med at det er her handlingen udspiller sig. Faktisk går turen rundt i hele Europa, mens Algot leder efter svar på de store spørgsmål i tilværelsen.
”Det er ikke en erotisk roman. Det handler om almindelige mennesker og hvordan man skaber mening i sit eget liv,” fortæller Jørn Laursen over en kop kaffe i vinterhaven i Birkerød.
Det er ikke Jørns første roman og slet ikke den første bog. I alt 12 bøger er der kommet fra hans hånd. Otte fagbøger og fire romaner. Fagbøgerne knytter sig til Jørn Laursens mangeårige arbejde som privatpraktiserende psykolog, og romanerne er skønlitterære, men alligevel tager de udgangspunkt i eksistentialismen.
”Man skaber sig selv i eksistentialismen. Når jeg skriver, så har jeg ikke en færdig skabelon eller et bestemt mål. Jeg starter og lader karaktererne udvikle sig gennem processen,” siger forfatteren.
Om Algots eftermæle bliver som han håber skal vi ikke afsløre, men bogen tager læseren med på en tur gennem et tankevækkende univers, der – kort sagt – leder hen til de store tanker. Hvad er meningen med livet?
'Algot og eftermælet' udkommer på forlaget Mellemgaard og kan købes i boghandlere og på nettet for 229. kr.

'Algot og eftermælet' er en bog, der tager sig af de helt store spørgsmål i livet. Men i en underholdende form.

'Algot og eftermælet' er en bog, der tager sig af de helt store spørgsmål i livet. Men i en underholdende form.

null

Publiceret 12 January 2018 16:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV