Søndag d. 6/5 kl. 14 i Gl Holte Kirke. er der Forårskoncert med klaverelever fra Det Danske Suzuki Institut. Gratis Adgang.

Søndag d. 6/5 kl. 14 i Gl Holte Kirke. er der Forårskoncert med klaverelever fra Det Danske Suzuki Institut. Gratis Adgang.

Koncert med spilleglæde

”Jeg ønsker ikke kun at lave professionelle musikere, men mennesker, der udvikler deres sensitivitet, musik kan åbne hjertet og give mennesker en bedre forståelse af livet”. Dette er et citat af Shinichi Suzuki, ( 1898- 1998), den japanske violinpædagog, der med dyb indsigt i barnet og mennesket udarbejdede en filosofi, hvor musikken indgik som en væsentlig kilde til inspiration: ”Musik er hjertets sprog uden ord” er også et andet citat fra hans filosofi. Da musikken også er et sprog, fandt han det naturligt at udvikle en metode til at lære børn at spille violin fra de er 3- 4- år, og hurtigt fandt denne modersmålsmetode for violin også vej for klaver og andre instrumenter.

Ved koncerten vil man opleve børn fra 6 års-alderen spille små stykker, de har øvet sig fint på og spillet mange gange i fællestimerne for de andre børn, så de kan spille med overskud, kan lytte til tonerne og opleve musikken med spilleglæde.

Forældrene skal ikke bare følge børnene til klaverundervisningen, men også sidde og lytte med, lige så koncentreret som børnene.

Publiceret 28 April 2018 07:00

SENESTE TV