Katharina Lindharth har vundet en kronik-konkurrence igangsat af organisationen Børn, Unge & Sorg under navnet Håbefulde Historier. Kronikken kan læses i Politiken 3. juli. Pressefoto

Katharina Lindharth har vundet en kronik-konkurrence igangsat af organisationen Børn, Unge & Sorg under navnet Håbefulde Historier. Kronikken kan læses i Politiken 3. juli. Pressefoto

Nu kommer Katharina's ord i avisen

Katharina Lindharth får nu offentliggjort sin første kronik i Politiken

Avis Katharina Lindharth har altid godt kunnet lide at skrive, men et gymnasie-projekt i dansk gav hende for alvor blod på tanden til at kaste sig ud i essay-genrens svære kunst. Og med stor succes. Tirsdag 3. juli offentliggøres Katharinas kronik i Politiken.

Katharina Lindharth har nemlig vundet en kronik-konkurrence som en del af et større gymnasie-projekt igangsat af organisationen Børn, Unge & Sorg under navnet Håbefulde Historier, som havde til formål at klæde unge på til et møde med alvorlig sygdom eller død blandt pårørende og nære venner. Projektet begyndte i efteråret 2017 med en tur rundt på forskellige gymnasier herunder Nærum Gymnasium, hvor Katharina netop har afsluttet 2.g.

Deltagelse i projektet var en del af danskundervisningen i 2.k, hvor underviser Merete Bagger Madsen opfordrede sine elever til at overveje også at deltage i kronik-delen. Det fik Katharina til at gå efter kronik-konkurrencen, men faktisk ikke så meget i første omgang for at få offentliggjort sin kronik.

”Kom man igennem første runde, fik man mulighed for at deltage i en skrive-workshop med en professionel skribent, og det var det, som egentlig tiltrak mig,” siger Katharina og fortsætter:

”Jeg kunne måske ikke bare finde ud af, hvad jeg egentlig gjorde godt, men også blive bedre til at skrive”.

Ros af dansklærer

At Katharina er allerede er god til at skrive, kan hendes dansklærer fra Nærum Gymnasium bevidne.

” Noget af det, der gør Katharina til en dygtig skribent, er hendes evne til at reflektere og til at skabe billeder med sit sprog. Derudover er hun ambitiøs med sit arbejde. Hun bliver ved, indtil hun synes, at det er godt nok,” fortæller Merete Bagger Madsen om Katharinas skrive-evner.

”I forhold til "Håbefulde Historier"-projektet har det helt klart også spillet positivt ind, at hun ikke bange for at smide paraderne og skrive meget hudløst,” siger dansklæreren.

Katharina gik videre efter første runde i april, og sammen med to andre finalister fik hun i løbet af maj måned sit ønske om skriveværkstedet opfyldt. Og det levede absolut op til hendes forventninger.

”Her kom vores tekster gennem et professionelt maskineri og en fantastisk feed-back, vi fik tid til at pudse dem godt og grundigt af,” fortæller hun om værkstedsoplevelsen.

Til sidst var det altså Katharinas kronik, som blev valgt af Politiken til offentliggørelse her 3. juli. Den handler ifølge Katharina selv om, at man bør lade de døde leve videre i de levende.

”Hvis man lukker ned og ikke vil tale om de døde, så dør de lige som én gang til,” siger hun om temaet i sin kronik, som også trækker på personlige erfaringer samt ikke mindst et digt af Benny Andersen.

Publiceret 02 July 2018 10:56