Finansieringen og byggetilladelsen er kommet på plads for boligprojektet Magdalene Parken i Vedbæk. Pressefoto

Finansieringen og byggetilladelsen er kommet på plads for boligprojektet Magdalene Parken i Vedbæk. Pressefoto

Eksklusivt boligprojekt bliver en realitet i Gl. Holte

Finansieringen og byggetilladelsen er kommet på plads for boligprojektet Magdalene Parken. Projektet består af i alt 63 boliger

For 111 år siden i 1907 blev opdragelseshjemmet Skovly opført i de smukke omgivelser i Gl. Holte. Nu skal bygningerne renoveres og ombygges, og der skal tilføjes nye bygninger, så der alt i alt bliver skabt 63 nye ejerboliger i og omkring det gamle opdragelseshjem. Det arbejde skal MT Højgaard stå for. Foruden hovedbygningerne kommer projektet til at bestå af syv nye rækkehuse, to portnerboliger og fire nye palæer. Resultatet bliver i alt 7.059 kvadratmeter boliger på den mere end 32.000 kvadratmeter store parklignende grund. Det fremgår af en pressemeddelelse.

"Når vi udvikler på helt specielle beliggenheder, som tilfældet har været her, kræver det et særligt tæt samarbejde med myndigheder, naboer og andre interessenter i området. Vi begyndte allerede at tale med grundejeren Livsværk om projektet i 2013, og de lagde stor vægt på, at vi både håndterede processen og udviklede projektet på en sådan måde, at de kunne trække sig ud af området med god samvittighed. Den samme respekt for områdets historie og unikke kvaliteter gennemsyrede også Rudersdal Kommunes tilgang, så på den måde har grundejer, udvikler og myndighed været på linje helt fra starten. Resultatet er blevet en bebyggelse, der både indskriver sig følsomt i området og bliver sin helt egen. Man fornemmer stemningen allerede, når man ankommer ved portnerboligerne og bevæger sig op ad den slyngede skovvej, der fører op til hovedbygningerne," siger Torben Dahl i pressemeddelelsen, der er projektudviklingsdirektør i MT Højgaard.

Udover Rudersdal Kommune er boligerne udviklet i samarbejde med Arkitema Architects. De vil blive sat til salg hos Home i løbet af sommeren 2018.

Finansiering er fundet

Det blev tydeligt, at Magdalene Parken er et spændende projekt, da kapitalforvalterne i Artha Holding skulle rejse finansiering efter, at byggetilladelsen var faldet på plads.

"Vi var klar over, at det var et attraktivt projekt, men jeg vil sige, at interessen har været overvældende. Det tog omkring to timer på telefonen med vores kunder at rejse det tocifrede millionbeløb, som projektet krævede. Omvendt er det sjældent, at en sådan arkitektonisk perle bliver udbudt, og med et ejendomsmarked som det nuværende er det med god grund," siger Jan Severin Sølbæk, der er administrerende direktør i Artha Holding.

Magdalene Parken Ejendomsudvikleren Falk-Rønne & Kierkegaard har været primus motor i forbindelse med indgåelse af aftalen med MT Højgaard, og de har et godt bud på, hvorfor investorerne har taget så fint imod projektet.

"Magdalene Parken er et rigtigt unikt projekt, der er grænsende op til fredskov og marker, men tæt på indkøbsmuligheder og nærliggende skole. Vi har indgået en totalentreprise med MT Højgaard om projektet, så vi kan levere nøglefærdige, bæredygtige, æstetisk smukke og unikke boliger med enten altan, terrasse eller have i parklignende omgivelser," siger Teddy Brandt Kierkegaard, der er partner og administrerende direktør i Falk-Rønne & Kierkegaard.

Kapp

Publiceret 11 July 2018 08:54