Rudersdal Sommerkoncerter åbnes med kammermusik 5. august. Pressefoto

Rudersdal Sommerkoncerter åbnes med kammermusik 5. august. Pressefoto

Sommerkoncerter åbnes med kammermusik

Tilhørerne bliver guidet igennem 900 års musik på kun tre uger, når Rudersdal Sommerkoncerter løber af stablen fra 5. august

Søndag 5. august bliver tre ugers lokalt musikmaraton skudt igang, når Rudersdal Sommerkoncerter åbner med kammermusik på Næsseslottet i Holte. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Her kan man høre det nye festivalensemble, Rudersdal Kammersolister, opføre musik af Brahms og den verdensberømte nulevende komponist, Giya Kancheli fra Georgien, der vil være til stede ved koncerten.

Ensemblet består af musikere fra Øresundsregionen: violinisten Christine Pryn, der også er initiativtager til sommerkoncerterne, bratschisten Mina Fred og pianisten Manuel Esperilla, der begge spiller i Athelas Sinfonietta Copenhagen, samt solocellist i Helsingborgs Symfoniorkester, Gustav Ölmedal.

Traditionen tro holder borgmester Jens Ive åbningstalen.

Musik og biler

Det må være lidt af en drengedrøm at fyre den af på scenen blandt nypudsede biler i luksusklassen. Chancen for at udleve den går i år til Carl Nielsen-Kvintetten, der spiller musik af blandt andet Mozart og Carl Nielsen på Sommer’s Automobile Museum i Nærum 7. august.

Kvintetten er et af landets mest roste unge ensembler og har allerede høstet mange trofæer, heriblandt førstepladsen i Carl Nielsen Konkurrencen og andenpladsen i P2 Kammermusikkonkurrence.

I Høsterkøb Kirke er Rudersdal Kammersolister igen på banen, denne gang i en lidt anden udformning. Ensemblets koncept er en fleksibel besætning, der åbner muligheder for et bredt repertoire og mange forskellige typer koncerter. Her får de tre strygere selskab af fløjtenisten Karolina Leedo og sopranen Ly Tran. Musikken er af Mozart, Vaughan-Williams og de to festivalkomponister, Giya Kancheli og Jexper Holmen.

Koncerten transmitteres af DR P2, og datoen er 9. august.

Læs om de øvrige koncerter på www.rudersdalsommerkoncerter.dk

Billetter kan købes ved indgangen eller kan forudbestilles via www.billetlugen.dk

Publiceret 27 July 2018 10:00