Wiener Kammersymphonie

Wiener Kammersymphonie

Kunsten at skrive en god melodi

Wienerklassisk kammermusik og danske sange kan opleves til denne uges sommerkoncerter i Rudersdal

En "Ohrwurm" (øreorm) er tyskernes rammende betegnelse for en melodi, der bare graver sig længere og længere ind i øregangen. Den kan synes simpel, men at lave den kræver et håndelag, der er de færreste forundt.

Rudersdal Sommerkoncerter byder på masser af gode melodier ved koncerterne d. 12. og 14. august med henholdsvis strygekvintetten Wiener Kammersymphonie og Duo Askou//Andersen.

Wiener Kammersymphonie har en række mesterværker med til Birkerød Kirke fra deres hjemby, som ikke bare er Østrigs, men også musikkens hovedstad. Mozart, Haydn og Beethoven kunne alle levere perlende temaer, der er gået over i historien. Wien er dog ikke kun lutter velklang. Byens mørke historie belyses via musik af tre jødiske komponister, der måtte rejse pga. antisemitismen: Mahler, Korngold og Hans Gál.

Endelig kan man høre et sfærisk skønt værk af årets internationale festivalkomponist, den verdensberømte Giya Kancheli, der vil være til stede ved koncerten.

Kl. 14 viser tidligere museumsleder Niels-Peter Stilling rundt i kirken og fortæller om de imponerende kalkmalerier.

På dansk

Duo Askou//Andersen begejstrede publikum sidste år. Nu er de tilbage med et rent dansk program, hvis lige du garanteret ikke har hørt andre steder. Kai Normann Andersens udødelige hits, "Du gamle måne", "Pige træd varsomt" og "Den allersidste dans" m.fl. spilles side om side med musik af årets danske festivalkomponist, Jexper Holmen.

Måske tænker du, at det er en mærkelig blanding, og at Jexper Holmens værker er musikkens svar på en middag hos Chili Klaus. Men i lighed med Normann Andersen evner han faktisk også lave en enkel og smuk melodi. "Årstidssange" har fået over 1000 afspilninger på duoens SoundCloud og kan snildt fløjtes under bruseren.

Koncerten finder sted i selskabslokalet på den smukke Hestkøbgård, hvor man også kan nyde en god middag inden koncerten

Publiceret 09 August 2018 10:00