Henrik Koefoed og Sonja Oppenhagen har hovedrollerne i forestillingen 'Kurt og Kirsten', der åbner Rudersdal Teaters efterårssæson. Pressefoto

Henrik Koefoed og Sonja Oppenhagen har hovedrollerne i forestillingen 'Kurt og Kirsten', der åbner Rudersdal Teaters efterårssæson. Pressefoto

Kærlighedskomedie åbner teatersæsonen

Rudersdal Teater byder på 'Kurt og Kirsten' 17. september

TEATER Til efterårssæsonen på MantziusLive har Rudersdal Teater sørget for at invitere skuespilstjerner, Reumert-vindende forestillinger og skarpe komiske talenter til Birkerød.

Allerede 17. september præsenterer Rudersdal Teater forestillingen 'Kurt og Kirsten' med skuespillerne Henrik Koefoed og Sonja Oppenhagen i hovedrollerne.

De spillede over for hinanden første gang i 1981 i 'Roserne Bryder Ud' - Anne Linnets første musical.

Siden har Sonja Oppenhagen og Henrik Koefoed spillet sammen mange gange, og nu mødes de igen 37 år senere i et lidt slidt ægteskab.

Skilt efter 30 år...

Forestillingen 'Kurt og Kirsten' er både en tragedie og absurd komedie, der handler om kærlighed på godt og på ondt - og om at opdage hinanden på ny. Kurt og Kirsten lover hinanden højt og helligt at blive skilt efter 30 års ægteskab. Boet skal deles, og ringene returneres - og så skal de have taget et skilsmissebillede.

Det er den svenske dramatiker Kristina Lugn, der står bag forestillingen. Hendes værker spilles på teatre over hele Sverige, herunder på Stockholm Stadsteater, hvor også 'Rut og Ragner', som forestillingen hedder på svensk, har haft stor succes siden 2003.

Mere stjernestøv

Der er i det hele taget meget stjernestøv drysset ud over teaterprogrammet på MantziusLive til efteråret, hvor det også er muligt at opleve den prisbelønnede instruktør Rolf Heims iscenesættelse af 'Job - et enkelt menneske' med original klezmermusik af Singh & Goldschmidt.

Her spiller Ina-Miriam Rosenbaum samtlige roller i det farverige persongalleri, hvilket hun i 2018 blev belønnet med en Reumert som 'Årets Kvindelige Hovedrolle' for.

Derudover kommer skuespiller og debattør Farshad Kholghi og journalist Mads Keiser med et skarpt, satirisk blik på tidens politiske korrekthed og offerrollen som våben med forestillingen 'Holgers Forsvarstale'.

Læs mere på www.mantziusLive.dk.

jesl

Publiceret 13 September 2018 11:00