Oplev Den Danske Klavertrio på Mantzius

Mandag 8. oktober er Birkerød Kammermusikforening klar med koncert

Det er tre af de bedst kendte musikere inden for den klassiske musikverden, som mandag 8. oktober gæsrter Mantziusgården i Birkerød. Der er således mulighed for at opleve koncertpianisten Katrine Gislinge, violinist Lars Bjørnkjær og solocellist Toke Møldrup.

Til sammen danner de tre musikere 'Den Danske Klavertrio', som kan opleves lokalt på mandag.

Koncerten finder sted kl. 19.30, og aftenens program omfatter Beethoven, Brahms og Lange-Müller. Det første værk er fra Beethovens unge, energiske dage, faktisk en del af hans debut som komponist, opus 1, som var en samling på tre klavertrioer.

Brahms, som var meget yngre, syntes selv, han stod meget i skyggen af den store Beethoven. Mange nodeark røg i papirkurven, men heldigvis ikke hans tre klavertrioer, hvoraf denne er nr. 2. Den er dateret 87 år senere end Beethovens ungdomsværk, og formatet og stilen er videreudviklet betydeligt, selv om der også er ligheder.

Peter Erasmus Lange-Müller er nu om dage især kendt for sange som 'Midsommervisen', som de fleste kan synge med på. Koncerten afrundes med hans klavertrio fra 1898, romantisk i stilen ligesom hos Brahms.

Inden koncerten tilbyder Restaurant Mantziusgården igen koncertmiddag til fordelagtig pris ved forudbestilling, og i pausen tilbyder foreningen en gratis forfriskning med vin og vand.

adk

Publiceret 06 October 2018 10:00

SENESTE TV