Folk med kroniske sygdomme kan få en sundhedssamtale hos Rudersdal Kommune. Pressefoto

Folk med kroniske sygdomme kan få en sundhedssamtale hos Rudersdal Kommune. Pressefoto

Rudersdal Kommune opretter nyt tilbud til folk med kroniske sygdomme

Borgere med kroniske sygdomme kan nu få en samtale med sundhedsrådgiver

Mere end halvdelen af borgerne i Rudersdal Kommune lever på hver sin måde et liv med en eller flere kroniske sygdomme som eksempelvis diabetes, KOL, hjertekarsygdom og gigt. For nogle med kronisk sygdom påvirker helbredet dagligdagen i en sådan grad, at der ikke er overskud til at gøre de ting, man gerne vil. Det gør Rudersdal op med i et nyt tilbud om samtaler med en sundhedsrådgiver til borgere med kronisk sygdom, som kan bruge støtte til at lære at håndtere sin sygdom bedre.

"At leve med en kronisk sygdom kan i sig selv være forbundet med forskellige begrænsninger, men tages der hånd om sygdommen, er der gode muligheder for at bremse sygdomsudviklingen og leve et godt liv," fortæller Catrine Frederiksen, som er sundhedsrådgiver i kommunens tilbud om sundhedssamtaler.

Når Rudersdal tilbyder sundhedssamtaler til borgere med kronisk sygdom, så er det for at give borgere med kronisk sygdom de bedste forudsætninger for at leve det liv, de gerne vil, på trods af sygdom.

"Og der er gode muligheder for at håndtere sin sygdom bedre, men det er langt fra ensbetydende med, at det er nemt. Derfor er det den enkelte, som sætter dagsordenen for, hvad der er vigtigt at tale om i sundhedssamtalerne i forhold til udfordringer og ønsker for livet, så forløbet på bedst mulig vis kan støtte den enkelte i at få større kontrol over sin sygdom," siger Catrine Frederiksen.

Godt 40 borgere har allerede taget imod tilbuddet om at få et samtaleforløb, og der er plads til, at flere borgere med kronisk sygdom kan få samme tilbud. Og det er vel at mærke de små ændringer, der kan være med til at gøre den store forskel, skriver Rudersdal Kommune i en pressemeddelelse.

Du kan læse mere på www.rudersdal.dk/har-du-en-kronisk-sygdom.

Kapp

Publiceret 11 October 2018 11:00