Fredag 9. november er der fernisering på en ny udstilling af Britta Kjærulff i foyeren på Birkerød Bibliotek. Pressefoto

Fredag 9. november er der fernisering på en ny udstilling af Britta Kjærulff i foyeren på Birkerød Bibliotek. Pressefoto

40 år med kunst fejres med udstilling

I november vises en udstilling med grafiske arbejder af Britta Kjærulff i Birkerød biblioteksfoyer. Hun har i 40 år været leder af Mantziusgårdens grafiske værksted

"Det har været en spændende tid at arbejde med de forskellige former for grafik, og jeg har kunnet eksperimentere med de fleste teknikker. Samtidig har jeg glædet mig over de mange mennesker, som jeg har rådgivet og hjulpet med fremstillingen af værker, der hvert år er blevet vist for offentligheden i forskellige udstillingssteder i kommunen," fortæller Birtta Kjærulff i en pressemeddelelse.

Som leder af Mantziusgårdens grafiske værksted har hun sørget for stedets vedligeholdelse, indkøb af materialer og har åbent for grafikinteresserede hver lørdag formiddag året rundt.

I november viser Britta Kjærulff et udpluk af sine egne værker, og der er fernisering på udstillingen fredag 9. november kl 16-18.

På udstillingen viser hun eksempler på forskellige grafiske teknikker og på gamle og helt nye værker.

"Det er processen der er interessant, og somme tider er det tilfældigheder, der styrer det billedmæssige," fortæller Britta Kjærullf og nævner, at der i udstillingen vises eksempler på nogle utilsigtede billeder, der ikke er kunst, men som godt kan give et smukt eller pudsigt udtryk.

Britta Kjærulff er et kendt ansigt i Birkerød, og for nogle år siden blev hun kåret som 'Årets kunstner' i Rudersdal kommune. Hun har i en årrække været bestyrelsesmedlem i Birkerød Kunstforening, og hun har været ansvarlig for en lang række udstillinger både af egne og andres kunstværker. Både i Danmark og i udlandet har hun deltaget på en lang række udstillinger, også på over 20 censurerede udstillinger. Hun er medlem af Billedkunstnernes Forbund, har eget værksted i Lyngby, og i 2016 fik hun til opgave at udsmykke Frydenholm Plejecenter.

Alle er velkomne til at få en snak med Britta Kjærulff ved ferniseringen, og der bliver også arrangeret en lodtrækning med nogle af kunstnerens billeder som gevinster. Og så skal man være hurtig, hvis mamn vil opleve værkerne. For udstillinegn slutter søndag 25. november.

adk

Publiceret 08 November 2018 10:00