Maria Schou Petersen og Hans Aagard Larsen i en prøve fra årets opsætning. Pressefoto

Maria Schou Petersen og Hans Aagard Larsen i en prøve fra årets opsætning. Pressefoto

Helikon er klar til at tæmme Flagermusen

17. november har Helikon i Birkerød premiere på en ny Operette Café, der i år har 'Flagermusen' som omdrejningspunkt

Den musikdramatiske forening Helikon har igen konceptet Operette Café på programmet. I år bliver omdrejningspunktet uddrag fra 'Flagermusen' af Johan Strauss, og Caféen bliver også krydret med highlights fra andre klassikere. Og det hele bindes bindes sammen af en fortæller og muntre indslag. Det fremgår af en pressemeddelelse.

"Fænomenet Operette Café blev til i 1800-tallets Wien, og indebærer at man som publikum sidder ved borde, og både får serveret kaffe og kage, men også sang og musik," Erling Dybkær, Helikons formand og fortsætter:

"Siden vi første gang præsenterede konceptet Operette Café i 2015, har vi hvert år siden spillet for fulde huse. At vi i år har valgt 'Flagermusen' af Johan Strauss som omdrejningspunkt for årets Operette Café er fordi, den nok er den mest berømte operette der findes, ikke mindst fordi den er så fuld af iørefaldende melodier. Derudover er den også en forvekslingskomedie fyldt med overraskelser, humor, ægteskabelige sidespring, lystige forviklinger og hævn."

Caféens sangere, der er iført passende kostumer, akkompagneres af et salon-orkester med strygere, blæsere og slagtøj. For Instruktionen står Ib Flemming, der tidligere har været operainstruktør på Det Kongelige Teater, og orkestret ledes af Philip Jacobsen.

Der er premiere lørdag 17. november kl. 15.00 i Toftevangskolens Teatersal i Birkerød, og Operette Caféen spiller fem gange. Billetter inkluderer kaffe og kage, og de kan købes hos Helikons sekretariat på telefon 4581 1224, ligesom man også kan finde mere information på hjemmesiden www.helikon-mta.dk .

adk

Publiceret 09 November 2018 10:00