Ved koncerten med Birkerødkoret inviteres alle til at synge med på det afsluttende Hallelujah-kor. Pressefoto

Ved koncerten med Birkerødkoret inviteres alle til at synge med på det afsluttende Hallelujah-kor. Pressefoto

Birkerødkoret fejrer 60-året med 'Messias'

Opfører Händels berømte værk i Mantziussalen 19. november

I år fylder Birkerødkoret 60 år. Det fejres med en koncert 19. november i Mantziussalen, hvor koret sammen med musikere fra RadioSymfoniorkestret og Det Kongelige Kapel og solisterne Signe Sneh Durholm, sopran; Linnéa Lomholt, alt; Bo Kristian Jensen, tenor, og Teit Kanstrup, bas, opfører Händels 'Messias'.

Initiativet til Birkerødkoret blev taget i 1957, da en lille gruppe sangglade mennesker jævnligt samledes i et hus på Bakkedraget og dannede Birkerød a cappella Kor. Koret blev gradvis udvidet til at omfatte til lidt større værker og til medvirken af både musikere og solister.

I 1996 blev dirigent og organist Torben H.S. Svendsens korets dirigent, og i dag tæller koret 60 sangere, som mødes hver mandag i Toftevangsskolens festsal for at øve, og som to-fire gange om året samles om at opføre store klassiske værker.

'Messias', som blev opført første gang en langfredag i 1742, er en fortælling om Jesus hele liv og virke. Händel skrev det store værk på kun 23 dage i august og september 1741.

Ved koncerten inviteres alle til at synge med på det afsluttende Hallelujah-kor.

Billetpris 100 kr. på Billetto.dk eller ved døren.

jesl

Publiceret 14 November 2018 09:00

SENESTE TV