Koret fra Sejlklubben Sundet kan i år fejre 20 års jubilæum.

Koret fra Sejlklubben Sundet kan i år fejre 20 års jubilæum.

Oplev de syngende hvaler i Holte Kirke

Det muntre sejlkor ’De Strandede Hvaler’ har igen i år fundet vej til Holte kirke, hvor de den 11. december kl. 19.30 vil gøre deres til, at julestemningen indfinder sig

Ingen jul uden traditioner. Derfor har det muntre sejlkor ’De Strandede Hvaler’ igen i år fundet vej til Holte kirke, hvor de den 11. december kl. 19.30 vil gøre deres til, at julestemningen indfinder sig.

Koret fra Sejlklubben Sundet’ kan i år fejre 20 års jubilæum. De blev ’født’ i 1998 i Svendborg Havn en tidlig sommermorgen. Her var Gitte og Leif Mathiesen blevet holdt vågne den halve nat af nogle sangglade sejlere, og næste morgen mente Leif, at de i det mindste skyldte dem en farvelsang.

Mens sangerne sejlede ud af havnen, gav de ’Gjøngemarchen’ af deres lungers fulde kraft. Leif var ikke i tvivl. Sådan et kor ville han tage initiativ til, og De Strandede Hvaler var en realitet.

I starten blev det mest til enstemmige sejlersange. Men efter Mikkel Gomard overtog dirigentstokken i 2007, har hvalerne udviklet sig år for år og har for længst sejlet sangerne fra Svendborg Havn agterud.

Mikkel Gomard har mange titler. Han er konservatorieuddannet og både kapelmester, pianist, dirigent og komponist. I denne tid er han kapelmester på ’Djævelens Lærling’, der opføres på Refshaleøen med Peter Langdal som instruktør. Han har tidligere været kapelmester på ’Into The Woods’ i Tivolis Glassal og til foråret er han tilbage i Tivoli som kapelmester for forestillingen ’Ghost’.

’De strandede Hvaler’ kommer også omkring. Hvalerne har allerede været i Italien, Ungarn, England, Østrig og senest i sommer i Irland. Til sommer sejler hele flokken til Jersey-øerne for at give et par koncerter.

Men nu er det jul, og derfor kan man glæde sig det en aften med højt julehumør og musik for enhver.

Entré 50 kr. inkl. et glas vin, chips og hjemmebagte småkager

Publiceret 07 December 2018 09:00