Birkerød Kunstforening indleder året med udstillingen 'Uden Ord'. Pressefoto

Birkerød Kunstforening indleder året med udstillingen 'Uden Ord'. Pressefoto

Ny udstilling: Kom og se 'Uden ord'

Birkerød Kunstforening åbner forårssæsonen med udstillingen 'Uden ord'

Maleren JChristian Jensen udstiller værker, hvor han arbejder med pigment på lærred, og billedhuggeren Niels Larsen udstiller værker i stentøj, granit og bronze. Det er de to kunstnere, der er en del af udstillingen 'Uden ord', som Birkerød Kunstforening har fernisering på i Birkerød Gl. Præstegård 12.1. kl. 13 til 15.

"De to kunstnere har udstillet sammen flere gange, og op til sin død efter længere tids sygdom i efteråret 2018 arbejdede Niels Larsen intenst med at fremstille nye værker til denne udstilling. Som titlen angiver har kunstnerne ønsket at undersøge og understrege billedsprogets styrke og uafhængighed af det verbale sprog, så deres værker fører en ordløs dialog både med hinanden og med beskueren, hvis sanser og tanker udfordres," skriver Birkerød Kunstforening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"I JChristian Jensens malerier slynger transparente organiske mønstre sig hen over lærredets farvede bund og danner gennemsigtige netstrukturer. Og de organiske strukturer og naturinspirerede farver går igen i Niels Larsens værker."

JChristian Jensen er uddannet fra Billedskolen i 1993 og debuterede i 1994. Siden har han udstillet på mange censurerede udstillinger i blandt andet Danmark, Sverige, Italien og Kina.

Niels Larsen debuterede på Charlottenborgs Forårsudstilling i 1998. Han har udstillet seks gange på Charlottenborg.

Kapp

Publiceret 05 January 2019 10:00

SENESTE TV