Ved to foredrag er der mulighed for at høre Niels Peter Stilling fortælle om sit arbejde med bogen 'Rudersdal i Danmarkshistorien'.

Ved to foredrag er der mulighed for at høre Niels Peter Stilling fortælle om sit arbejde med bogen 'Rudersdal i Danmarkshistorien'.

Foredrag: Hør en farverig historie om Rudersdal

Oplev et foredrag med Niels Peter Stilling, der sikkert kan fortælle dig noget, du ikke vidste om Rudersdals historie

Forfatter og tidligere museumsleder hos Rudersdal Museer, Niels Peter Stilling, har netop skrevet et værk, som han i januar omsætter til foredrag. Og det har ikke skortet på materiale til bogen 'Rudersdal i Danmarkshistorien - fra oldtid til 1900'. Som forfatteren selv siger, så har det ikke gået stille for sig i Rudersdal gennem tiden.

Mange voldsomme begivenheder har sat deres præg på udviklingen. Som eksempel nævner Niels Peter Stilling den sorte død i middelalderen, som halverede befolkningen på samme tid, som Birkerød Kirke blev udsmykket med fantastiske kalkmalerier, der påmindede om døden. I et andet eksempel fortæller forfatteren, at Rudersdalegnen kom på Danmarkskortet, da Ole Kollerød og hans bande skar halsen over på papirkusken på Nymølle.

Der er to muligheder for at høre forfatteren bringe historien til live ved foredragene - nemlig 15. januar kl. 19 til 21.30 på Kulturcenter Mariehøj og 28. januar kl. 19 til 21.30 på Hovedbiblioteket i Birkerød. Tilmelding er ikke nødvendig.

Kapp

Publiceret 07 January 2019 11:00

SENESTE TV