Fredag 25. januar åbner udstillingen 'Sommersyner', som Grafisk Gruppe står bag. Pressefoto

Fredag 25. januar åbner udstillingen 'Sommersyner', som Grafisk Gruppe står bag. Pressefoto

Sommersyner på Havarthigaarden

Grafisk Gruppe udstiller værker på Havarthigaarden i weekenden 25-27. januar

Udstillingen 'Sommersyner' åbnes fredag 25. januar kl. 17 - 20.

Her vil de 21 medlemmer af Grafisk Gruppe vise nye værker i hovedbygningen, og værkstedet holder samtidig åbent hus med fremvisning af de fine trykkemuligheder, der er basis for de mangeartede grafiske udtryk.

Her kan man se de gode muligheder, gruppen har for at skabe vidt forskellige grafiske udtryk - trykpresser, fotoudstyr, farver osv. Der arbejdes med mange forskellige teknikker, radering, akvatinte, kollografi, fotopolymerfilm, linoleumssnit, træsnit og blandinger heraf, alt efter ønske og temperament - mulighederne er mangfoldige, som man vil kunne se på udstillingen.

Det grafiske værksted ejes og drives af 27 medlemmer, som her har et dejligt arbejdsfællesskab, hvor man brænder for grafikken og gerne vil udbrede kendskabet til denne kunstart, som oprindeligt var benyttet som en måde at mangfoldiggøre kunst på i nummerede oplag. Det gør man stadigvæk, men det er også spændende at udnytte teknikken mere frit, så de grafiske tryk er ofte monotypier, d.v.s. at der kun laves ét tryk af hver, og de eventuelt følgende tryk vil være en smule anderledes.

De deltagende grafikere på denne udstilling er:

Agnete Fabricius Kjær, Karen Abell, Birgith Themberg Anthon, Tine Zielinski, Eva Nedergaard, Lykke Bellum, Malone Dietrich, Finn Jensen, Karen Bachhaus, Lone Klan, Birte Brostrøm, Ingrid Fuglsang, Susanne Winther Hansen, Grethe Jørgensen, Annette Juel, Jorun Shah, Leif Petersen, Christie Munck, Jens Boje Hansen, Hanne Marie Winkel, Karen Brandt

Der er åbent lørdag og søndag fra 11.00 - 16.00.

adk

Publiceret 21 January 2019 14:00