Henrik Høyer-Hansen i selskab med indehaveren af Lyngby Tryk, der har trykt alle Pyt-bøgerne. Et samlet oplag på over 1.700 eksemplarer blev det til. Arkivfoto

Henrik Høyer-Hansen i selskab med indehaveren af Lyngby Tryk, der har trykt alle Pyt-bøgerne. Et samlet oplag på over 1.700 eksemplarer blev det til. Arkivfoto

Den lille 'Pyt'-bog sender over 100.000 kr. til hospice

Henrik Høyer-Hansens projekt med Pyt-bogen har vokset sig stort. Nu afsluttes projektet med en flot donation på over 100.000 kr. til Sankt Lukas Stiftelsens Børne- og Ungdomshospice i Hellerup

Af
Anne Dahl Kristensen

VELGØRENHED "Kæmp for dem, du har kær. Det er bestemt det hele værd."

Ovenstående er et af de 75 citater, som optræder i Henrik Høyer-Hansens 'Pyt'-bog, der udkom i 2018.

Det er en lille sag bygget op om det ene, lille ord 'Pyt'. I al sin enkelthed er der samlet 75 citater, der alle peger frem til samme konklusion, nemlig: Pyt.

Bogen, der startede som et lille hobby-projekt for Holte-borgeren, har vokset sig langt større. Bogen er i skrivende stund solgt i over 1.500 eksemplarer, og det samlede oplag er på over 1.700 eksemplarer.

Samtidig er bogen udgivet i både den oprindelige version, en juleudgave og senest en 2019-udgave. Men her stopper festen til gengæld også.

Nu afslutter Henrik Høyer-Hansen nemlig projektet.

"Det har været sjovt og lærerigt, men det har også været hårdt arbejde. Så nu er tiden kommet til at runde projektet af," fortæller forfatteren.

Pyt med prestige

Tanken bag bogen har fra begyndelsen været, at der ikke skulle være tale om en kommerciel succes. Tværtimod er hele overskuddet doneret til Sankt Lukas Stiftelsens Børne- og Ungdomshospice i Hellerup.

Over 100.000 kr. er der på den baggrund nu leveret til stedet, og selvom ordet 'pyt' i første omgang kan synes at stå i direkte kontrast til de alvorlige omstændigheder, som mange af patienterne på hospicet befinder sig i, opsummerer det lille ord alligevel i al sin enkelthed det, som hele livet handler om.

For når alt kommer til alt, er det hverken penge, prestige og hverdagens pomp og pragt, der betyder noget i livet. I sidste ende handler det om at være glad for livet. At være tæt på sine nærmeste, og ikke lade negative tanker forstyrre sit sind. Evnen til at kunne sige pyt kan netop være et vigtigt redskab i den forbindelse.

"Min tanke med bogen har hele tiden været et forsøg på at gøre mennesket og verden lidt bedre. At minde folk om, at man ikke skal tage alting så tungt. Nogle ting i livet betyder mere end andre," fortæller Henrik Høyer-Hansen og tilføjer:

"At jeg så samtidig kan hjælpe andre ved at sende disse penge til hospice. Det er jeg er meget, meget glad for. Det gør det alle kræfterne værd."

"Jeg vil samtidig gerne sende en stor tak til alle, der har bidraget til projektet. Det har overgået mine vildeste fantasier, og det kunne ikke have ladet sig at gøre uden dem."

De sidste bøger er ved at blive trykt på trykkeriet, og som en af sine sidste bedrifter i projektet er forfatteren i gang med at kontakte udvalgte firmaer, der kan tænkes at ville sponsorere projektet, så der dermed kan komme et sidste bidrag til donationen til hospice.

Bogen kan nu kun købes hos boghandleren Mogens Funch i Holte samt hos trykkeriet Lyngby Tryk.

Publiceret 01 February 2019 11:30