Læselyst og sprog er i fokus på Rudersdal Bibliotekerne

Læselyst og sprog er i fokus på Rudersdal Bibliotekerne

Hop ind i bogen på biblioteket

Læs for en hund, bogcafé og lyt med hele kroppen er nogle af de tiltag, som bibliotekerne sætter i søen i forårssæsonen

Hop ind i bogen - lyt til en historie med hele kroppen. Under dén overskrift kan børnebibliotekarerne skabe leg og dialog med børnene og stimulere sprog og sanser. Cathrine Priis læser billedbogen "Træet" af Oliver Jeffers højt for de 4-5 årige. Det er læselyst med fantasi og bevægelse, "vi sidder ikke kun på numser og lytter", siger Cathrine.

Det foregår på Holte Bibliotek lørdag 2. marts kl. 10-10.30, og der er gratis billetter til børn. De voksne følger med uden billet.

Billetter til arrangementer kan købes/rekvireres via rudbib.dk

Bogcafé for børn og forældre

Mange børn og forældre føler sig" lost" over de mange hylder i børnebiblioteket. Hvordan du kan finde den rigtige bog til dit barn mellem 8 og 12 år, vil fire børnebibliotekarer være på tæerne for at hjælpe med. Det sker på Hovedbiblioteket i Birkerød lørdag 16. marts mellem kl. 10 og 12. Der er gratis adgang uden billet - mød bare op.

Læs op for en blød ven med fire poter

Et barn med særlige behov for læsetræning kan læse op for én af de to læsehunde, vi har tilknyttet biblioteket: Iris, en nuttet og godmodig Toller - eller Frida, en sjov og venlig hund af racen Coton de Tulear. Der er stor succes med denne form for læsetræning.

Henvendelse sker til børnebibliotekar Kirsten Havelund på mail khav@rudersdal.dk eller på tlf. 46 11 57 40.

/peb

Publiceret 16 February 2019 09:00

SENESTE TV