Vangeboskolen kan nu bryste sig af at have en hjertestarter. Pressefoto

Vangeboskolen kan nu bryste sig af at have en hjertestarter. Pressefoto

Skolen kan redde liv med ny hjertestarter

Vangeboskolen kan nu bidrage til hurtigere førstehjælp

Når et hjertestop indtræffer, betyder hurtig hjælp forskellen på liv og død. Derfor har Vangeboskolen taget initiativ til at få hængt en hjertestarter op. Hjertestarteren, der er doneret af TrygFonden, kommer til at hænge ved hovedindgangen, så den er tilgængelig hele døgnet og kan ses på hjertestarter.dk

Cirka 4.000 personer falder om med hjertestop i Danmark hvert år, og godt 13 procent af dem overlever. Hvis der er vidner til hjertestoppet, øger deres indsats med livreddende førstehjælp og stød fra en hjertestarter, inden ambulancen når frem, chancen for, at personen overlever. Hvert minut tæller, og den mest effektive behandling mod hjertestop er et elektrisk stød til hjertet.

Derfor har Vangeboskolen søgt om og modtaget en hjertestarter fra TrygFonden, og med hjertestarteren fulgte et kursus, hvor skolens tekniske serviceleder, en af sekretærerne og lærerne samt en pædagog blev uddannet i livreddende førstehjælp, og i hvordan man bruger hjertestarteren.

"Når man ringer 1-1-2, bliver man guidet igennem, hvordan man bruger hjertestarteren, så man skal ikke være nervøs for at tage den i brug," siger Grethe Thomas, projektchef for TrygFonden Akutindsatser.

jbe

Publiceret 18 March 2019 11:00

SENESTE TV