Skoleelever samlede 22,8 kilo skrald på 45 minutter

Skovlyskolens 5.b-drenge på mission ved p-pladsen på Øverødvej

Drengene fra 5.b på Skovlyskolen var topmotiverede, da de til et socialt forældrearrangeret arrangement 3. marts samlede skrald ved p-pladsen på Øverødvej nær Kirkeskoven.

Følger op til maj

Iført blå plastikhandsker fik drengene samlet 22.8 kg. skrald på 45 minutter. Skraldet blevet efterfølgende kørt til genbrugspladsen.

Til maj vil hele 5.b følge op på succesen ved at samle skrald ved Skovlyskolen.

Klimaproblematikken fylder meget i de unges tanker, og de er meget bevidste om konsekvenserne af forurening for både dyr og mennesker, skriver forældregruppen, der arrangerede turen, i en pressemeddelelse.

Derfor var drengene meget motiverede for at få ryddet området for gamle øldåser, cykelstel, papir, glasflasker, rockwool, slikpapir, flamingo osv.

Inden skraldeindsamlingen startede, lavede man en quiz, hvor drengene skulle gætte, hvor lang tid det tog for forskelligt affald at blive nedbrudt i naturen - hvilket var med til at sætte det hele i perspektiv. For eksempel tager det en million år for en glasflaske at blive nedbrudt.

Temaet omkring skrald harmonerer godt med, at drengene i skolen netop har haft om miljø og forurening, og de har lært om, hvor vigtigt det er at tage vare på naturen.

Forældregruppen bag arrangementet har været i kontakt med både Rudersdal Kommune og Naturstyrelsen for at gøre opmærksom på problematikken omkring skrald, der flyder i naturen bl.a. på p-pladsen ved Øverødvej.

Naturstyrelsen, der er ansvarlig for p-pladsen, har lovet at blive bedre til at tage sig af p-pladsen fremover og håber, at borgere og brugere af p-pladsen vil bidrage til mindre forurening fremover.

jesl

Publiceret 27 March 2019 10:00