Ruten på én kilometer var markeret i skoven, så eleverne kunne løbe ud fra skolegården og rundt. Pressefoto

Ruten på én kilometer var markeret i skoven, så eleverne kunne løbe ud fra skolegården og rundt. Pressefoto

Vangeboskolen løb for lungesyge børn

Årets Rynkebyløb i skoven gav over 10.000 kr. til Børnelungefonden

Fredag 12. april deltog Vangeboskolens 1.- 6. klasser i årets Rynkebyløb, der i år støtter lungesyge børn. Ruten på én kilometer var nøje markeret i skoven, så alle børn kunne løbe ud fra skolegården og rundt på ruten med start kl. 9 og afslutning kl. 10.

Løbet handler dels om at samle penge ind til et godt formål dels om at få motion i samme ærinde.

Børn søgte sponsorater

Det er firmaet Rynkeby, der har arrangeret løbet, hvor børnene har søgt sponsorater hos familie, venner, naboer og enkelte virksomheder. Nogle børn var blevet støttet med et samlet beløb for deltagelse, andre med et beløb pr. løbet omgang.

Allerede før løbet var der indbetalt over 10.000 kr.,som går ubeskåret til Børnelungefondens arbejde.

Vangeboskolen egner sig godt til formålet, da skoven ligger lige i kanten af skolegården. Og selvom bøgen endnu ikke var udsprunget, så sprang børnene gennem skoven med udsigt til at støtte et stærkt formål, nemlig alle de børn, der ikke har samme frihed ved bevægelse og frisk luft gennem velfungerende lunger, skriver skolen i en pressemeddelelse.

Skoleleder Ingelise Tingdal sponsorerede en af udskolingens stærkeste løbere, Pelle Moth, med 25 kr. pr. omgang, hvor han skulle være i stand til at løbe over 300 kr. ind på tiden.

Efter løbet fik alle børn udleveret en juice fra Rynkeby og en lineal fra Børnelungefonden og efter endt skoledag kunne de gå på velfortjent påskeferie.

jesl

Publiceret 16 April 2019 10:30

SENESTE TV