SNIK Atletik afholder 28. april jubilæumsudgave af halvmaraton i Lyngby. Pressefoto

SNIK Atletik afholder 28. april jubilæumsudgave af halvmaraton i Lyngby. Pressefoto

Lokal klub fejrer 40-års jubilæum for halvmaraton

SNIK Atletik er klar med jubilæumsløb i Kongens Lyngby med op til 2.500 deltagere

Halvmaratonløbet i Kongens Lyngby afvikles søndag 28. april kl. 11.00 for 40. gang, og som sidste år med såvel start som mål i hjertet af Lyngby. Der forventes omkring 2.500 løbere til start på denne forårs-søndag.

"Den Grønne Halvmaraton gennemføres på samme rute som sidste år. Dette gør det meget nemt for deltagere og pårørende at mødes før, under og efter løbet til den ”løbefest”, det helt sikkert bliver. Der vil være underholdning på ruten og i mål området. Et stort antal fartholdere med balloner vil endvidere bidrage til den gode løbeoplevelse. Væskedepoter findes såvel ved start- og mål-området som undervejs på ruten," skriver SNIK Atletik, som står for arrangementet.

For at gøre det sikkert og smidigt for såvel løbere som trafikanter og beboere under løbets afvikling er der placeret et meget stort antal hjælpere langs ruten sammen med afspærringer og trafiksluser på kritiske steder. Hjælperne vil medvirke til, at alle får den bedst mulige oplevelse gennem vejledning og bistand til alle parter.

Bæredygtig afvikling

Det er en målsætning, at Den Grønne Halvmaraton hele tiden tager skridt til at blive mere og mere bæredygtig i planlægningen og afviklingen af løbet. Det er et håb, at løbere og tilskuere tager godt imod de nye skridt, der er taget i år i den grønne retning. Det gælder for eksempel tidtagerbil baseret på el, postevand i miljøvenlige FSC-kartoner i målområdet og papkrus på væskedepoter, medaljer i bæredygtigt materiale og en gruppe løbere, der udstyret med affaldsposer løber bagved og sikrer, at ruten efterlades i ordentlig tilstand. Der opfordres desuden til, at løbere og publikum i størst muligt omfang anvender offentlige transportmidler til og fra løbet.

Der afholdes som sædvanlig løbemesse på Lyngby Torv fredag, lørdag og søndag, hvor der vil være mulighed for at se gode tilbud på løbeudstyr og afhentning af startnumre. Der vil igen i år være mulighed for at løbe et 10 kilometer løb. Begge ruter er DAF-opmålte og certificerede og henvender sig til såvel eliteløbere som motionister. Der vil være pengepræmier til de hurtigste mænd og kvinder på begge distancer og mange flotte lodtrækningspræmier fra løbets sponsorere.

Fællestræning

Som optakt og forberedelse til løbet 28. april inviterer SNIK til gratis fællestræning i Dyrehaven hver lørdag kl. 9:00 med deltagelse af fartholdere til træning ved mange løbehastigheder. Der vil derfor være god mulighed for at teste og booste løbeformen i selskab med andre løbere på samme niveau.

Der kan findes yderligere information på løbets hjemmesiden www.dengrønnehalvmaraton.dk.

Publiceret 24 April 2019 10:00

SENESTE TV