Koncert: Oplev Louis Aguirres i Søllerød

Nordjyllands cubaner kommer til Søllerød 16. juni

En lidt romantisk kliché om musikken siger, at den er et universelt sprog, der forstås på tværs af grænser. I komponisten Louis Aguirres tilfælde er det ikke helt forkert.

Han blev født på Cuba, hvor han uddannede sig til komponist, violinist og dirigent, fortsatte derefter studierne i Holland og endte i Ålborg, hvor han fandt kærligheden.

I 2007 havde han debut fra Det Jyske Musikkonservatorium, og hans musik opføres jævnligt i New York, Berlin, Amsterdam, Moskva mv.

Rudersdal Kammersolister har inviteret Louis Aguirre til hovedstadsområdet, hvor hans musik præsenteres sammen med barokværker af Carl Philipp Emanuel Bach og Jean-Marie Leclair, fremgår det af en pressemeddelelse.

"Aguirres musik er utroligt fortættet og intens," fortæller kammersolisternes bratschist Mina Fred, der har samarbejdet med Aguirre igennem mange år.

"Derfor synes vi, at kombinationen med den klare og gennemsigtige barokmusik er optimal," supplerer violinist Christine Pryn.

Har man lyst til at opleve det usædvanlige program, kan det ske i Søllerød 16. juni ved Cool Concerts i Søllerød Sognegård.

Rudersdal Kammersolister består foruden Mina Fred og Christine Pryn af cellisten John Ehde og pianisten Manuel Esperilla.

Ensemblet gav sin første koncert sidste forår, og siden er det gået slag i slag.

Til efteråret drager kammersolisterne på sin første store turné, der går til Rusland.

Publiceret 12 June 2019 09:00