Traditionen tro afslutter Mazel Rudersdal Sommerfestival. I år med en koncert i Reprisen

Traditionen tro afslutter Mazel Rudersdal Sommerfestival. I år med en koncert i Reprisen

Rudersdal Sommerkoncerter: Celloens sjæl, stumfilm og klezmer

Rudersdal Sommerkoncerter afslutter med cellokoncert 29. august og film og klezmer 1. september i Reprisen

Cellisten Caroline Stinson og pianisten Sarah Ho kommer rejsende hele vejen fra USA og Canada for at optræde ved Rudersdal Sommerkoncerter 29. august i Søllerød Sognegård. Ud over værker af Beethoven og Fauré spiller de bl.a. "Livre" af den amerikanske komponist Andrew Waggoner. Han og Stinson danner par både privat og professionelt.

Det er blevet en tradition, at Mazel Klezmerband afrunder Rudersdal Sommerkoncerter. Nyt i år er dog, at det foregår i Reprisen, hvor bandet live akkompagnerer Carl Th. Dreyers sort-hvide stumfilmsklassiker "Elsker hverandre."

Jødehad og revolutionsgejst er nogle af ingredienserne i filmen fra 1922, som er produceret i Tyskland med originaltitlen, Die Gezeichneten. Handlingen udspiller sig i Rusland i 1905, hvor pigen Hanne-Liebe bor i den jødiske ghetto i en landsby. Hendes ven, den ariske dreng Fedja, viser sig senere at være anti-semit og støtter jøde-udrensninger. Deres veje krydses på skæbnesvanger vis i Skt. Petersborg, hvortil Hanne-Liebe har fulgt sin elskede Sascha, der har meldt sig under de revolutionæres røde faner. Politispionen Rylowitsch sladrer om hende og Sascha, og hun bliver sendt tilbage til sin landsby. Men forfølgelserne stopper ikke; Rylowitsch indleder en pogrom.

Stumfilmskoncerten er en del af fejringen af Reprise Teatrets 100-års fødselsdag.

Publiceret 26 August 2019 09:35