Debat:

Cykelsti på Egebækvej

Karl Gammelmark Bestyrelsesmedlem i Cyklistforbundet Lyngby-Taabærk/Rudersdal

I forbindelse med motorvejsudvidelsen og etablering af den nye motorvejbro på Egebækvej havde vi i lokalafdelingen håbet på, at kommunen samtidig havde fået etableret en cykelsti på det manglende stykke af Egebækvej mellem Attemosevej og motorvejsbroen.

Det har vi med stor beklagelse konstateret ikke er sket, hvilket vi finder meget uforståeligt, da kommunen her til foråret lancerer en kampagne, hvor man vil have børnene til at bevæge sig – på forskellig måde - til skole og fritid. Det er uforståeligt for os, at man lancerer en kampagne uden, at man har formaliteterne i orden. De 2-300 m uden cykelstier dækker to store boligområder, samtidigt med at Egebækvej er 'fødevej' for motorvejen fra de øvrige boligområder, som er tilknyttet vejen.
Vi kan sagtens se farlige situationer på netop det stykke vej, som mangler cykelstier – især om vinteren, hvor det er mørkt.
Et andet forhold på Egebækvej er, at cykelstien fra motorvejsbroen til Rundforbivej kun er en cykelbane, som i sig selv er bred nok, men vi oplever flere gange, at bilisterne ikke overholder færdselsreglerne og bruger cykelbanen som en parkeringsplads. Derfor henstiller vi til jer, at vi får etableret en rigtig cykelsti med kantsten. Indtil dette sker, så anbefaler vi, at kommunen kontakter Nordsjællands Politi, så de kan komme med bødeblokken til de formastelige bilister, der ikke overholder loven.
Vi håber, at denne skrivelse vil gøre jer opmærksomme på, at der ikke er overensstemmelse mellem det I siger og det I gør. Med andre ord mener vi, at det er uforsvarligt at lancere kampagnen 'Børn i Bevægelse' uden, at rammerne er i orden.
 

Publiceret 20 March 2017 10:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV