Debat:

Bus som vinden blæser

Jan Erik Messmann Eventyrhaven 7, Birkerød

Helt siden min barndom har jeg nydt at tage offentlig transport, og uanset på hvilket tidspunkt i livet, har jeg altid haft S-togets afgangstid fra vores lokale station på linje F i hovedet.
Tre gange i timen år ud og ind med samme afgangstider. Det var så trygt at vide præcis, hvornår man skulle hjemmefra for at være på stationen et minut før, toget afgår.
At have faste tider at forholde sig til er nok det vigtigste for, at vi passagerer tager de offentlige transportmuligheder, der findes.
I København centrum er det ikke noget problem mere, da de fleste busser kører hvert tredje eller femte minut, og Metroen kører hvert andet minut det meste af dagen. Når der kører mange busser eller tog, tænker man ikke over det, men venter bare de få minutter.
Her i Rudersdal er det dog noget helt andet, for her kører busserne, som vinden blæser, og det er medvirkende til, at man benytter sig af de offentlige transportmuligheder mindre og mindre.
De fleste dage tager jeg linje 197, og har tidligere altid bare gået ud til vores stop, hvor bussen kørte 06, 26 og 46. Det var gennem mange år de samme tidspunkter, og man havde noget at forholde sig til, og bussen var faktisk fyldt op morgen og eftermiddag.
Nu er der afgang i morgen myldretiden 22-48-02 fra Bakkevej/Kongevejen. Efter 11.30 er det 24-04. I eftermiddagsmyldretiden er det 22-48-04, men hvorfor pludselig 04 i stedet for 02 som om morgenen? Lørdage er det 48-28 og søndage 59.
Ja, jeg siger det bare, men mere indviklet og umulig køreplan kan man da ikke finde.
Når man skal fra stationen, er det endnu mere underligt, for her kører bussen nu om morgenen i minuttal 06-28-54 (ikke nogen logik) og efter 10.00 er det 08-48 for igen efter 14.48 at køre minuttal 08-28-54 (hvor det her pludselig er 08 i stedet for om morgenen, hvor det er 06).
Det er da ikke fremmende for passagerernes lyst til at tage bussen, når man ikke har de faste afgangstider i hovedet.
Så kom nu op med en plan der er til at huske.

Publiceret 02 April 2017 00:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV