Letbane til Birkerød? Det foreslår Socialdemokraternes kandidat til regionsrådet.

Letbane til Birkerød? Det foreslår Socialdemokraternes kandidat til regionsrådet.

Debat:

Letbane til Birkerød - ja tak!

Flemming Hørdum Gertsen Kommunal- og Regionrådskandidat for Socialdemokratiet

Problemer med bilkøer om morgenen på vej til og fra arbejde, udfordringer med at finde parkeringsplads som kan være en dyr affære, eller dårlig samvittighed ved at bruge for meget fossilt brændstof til bilen?
Birkerød er allerede et knudepunkt for kollektiv trafik, men den nærmeste fremtid bør Birkerød blive en del af en letbane, der kører på tværs af de ”Københavnske fingre”, altså ud mod Farum, Ballerup, Glostrup og ned mod Ishøj eller Hundige. Det er en stor investering, men det er en investering i mennesker, erhverv og klima. Vi har brug for en letbane, der kan transportere os lettere til uddannelsesinstitutioner, bykerner og erhverv i Region Hovedstaden og især på en måde, der tæller positivt i CO2 regnskabet. 
Socialdemokratiet arbejder allerede meget for at fremme den offentlige transport, og snart er den første letbane ved at blive bygget i vores region, men der er brug for flere i den nære fremtid. Der vil i de kommende år komme en stor vækst af borgere til vores region og deraf også flere biler, med mindre vi skaber et fornuftige alternativer, og det skal der kæmpes for, ikke bare for vores skyld, men også for kommende generationer. Derfor er en letbane højt på ønskelisten, så vores dejlige kommune og skønne region kan blive endnu mere miljøvenlig i fremtiden.

Publiceret 19 April 2017 19:00

SENESTE TV