Nej til letbane i Birkerød

Af Christoffer Buster Reinhardt, spidskandidat til regionsrådet og kandidat til kommunalvalget (K)

Socialdemokraternes kandidat til regionsrådet foreslår at der bygges en letbane mellem Birkerød og Ishøj eller Hundige. Det er naturligvis altid spændende at drømme store tanker om kæmpe milliard-investeringer, og det mener jeg også der skal være plads til. Også selvom der ikke er skyggen af realisme bag tankerne når vi ser på økonomien i det.
Jeg er også bekymret for de områder og arealer en sådan linje skulle gå igennem. Der er tale om både privat ejendom, landzone og fredede områder. Det er ikke just konservativ politik, bare at se stort på det.
I Det Konservative Folkeparti er vi meget positive omkring at udvikle den kollektive transport – også på tværs. Men det skal gøres med fornuften i behold. Og jeg mener ikke der er fornuft i en separat letbane på den strækning. Det der derimod er fornuft i, det er at sammenbinde S-togsbanen der går til Farum med S-togsbanen der går mod Hillerød. Det vil give togpassagererne fra Rudersdal markant kortere rejsetid på tværs af Nordsjælland, og det kan gøres uden alt for mange problemer og inden for en økonomi der er mere realistisk. For det er vigtigt at man også kan komme på tværs af ”fingrene” i S-togsnettet, og det er vi konservative meget stærke tilhængere af.

Publiceret 21 April 2017 11:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV