Debat:

De ødelægger dagplejen!

Isabel M. Jensen Pilehøj 5D.St, 3460 Birkerød

Som forældre til et barn i dagplejen er mæthedsbarometret over helt igennem stupide beslutninger, der bliver pålagt dagplejen, på et urkomisk niveau, nået. Hvis det da ikke var fordi man i enten ledelsen eller politisk, har valgt at lukke Ole Opfinder ind i Rudersdal Dagpleje, det er faktisk tragisk.
Ole Opfinder i hopla giver amputerede barnevogne
I sidste uge fik vi med to dages varsel besked på, at man i dagplejen ikke længere måtte lade børn over to år sove ude, da det nu bliver anset som et overgreb mod barnet at være fastspændt. Emnet var oppe at vende blandt forældrene, som var til stede til forældremødet i Rudersdal Dagpleje i sidste uge. Som en mor konstaterede, så er vi rigtig mange forældre, som begår overgreb mod vores egne børn hver weekend, når vi med kærlighed lægger vores børn i deres barnevogn for at sove middagslur. Ingen i lokalet var bekendt med ulykker, og der var trods alt en del faglige personer til stede. Visse ledelses beslutninger i dagplejen virker som om, Ole Opfinder har været på spil og opfundet et problem. Ved et opstået problem, så følger en dygtig leder op på problemet. Problemet med at lukke Ole Opfinder ind er, at der opstår nye problemer. Men så har vi jo da heldigvis dygtige ledere i Dagplejen, som handler hurtigt. Hurra for det, for de havde et godt svar på, hvad der skal til for, at børnene må sove ude. Yes, en løsning. Man skærer da bare benene af barnevogne, så børnene ikke kan komme til skade, når (det er aldrig sket endnu) de engang falder ud af barnevognen. Men hov, lød det fra en far på mødet. Ved at skære benene af barnevognene for at få vores børn ned på jorden, når de sover ude, så giver vi rotterne direkte adgang til vores børn. Ikke nok med det, dagplejerne skal nu også bøje ryggen, når de skal lægge og tage vores børn op fra jorden, det er mindre vigtigt. Den virkelige grumme konsekvens af Ole Opfinders fantastiske idéarbejde, som førnævnte far pointerede, er, at rotterne nu har fået direkte adgang til at bide i mit og andre børns ansigter.
Nej, det er ikke et overgreb, men et spørgsmål om tillid
Man har i løbet af få dage komplet udhulet en af dagplejens unikke stærke søjler, børns adgang til kvalitetssøvn udenfor. Jeg snakkede med en mor i morges, som allerede kunne mærke, at hendes datter ikke fik sovet nok. Det er ikke meningen! Hvorfor skal vores børn være ofre for en skrivebordsbeslutning fra inkompetente problem-opfindere? Jeg tror ikke, at jeg er ene om at give min datters dagpleje en fuldmagt til at begå overgreb mod min datter ved at lade hende sove udenfor, som man altid har gjort i dagplejen og i hjemmet. Ser I, jeg har tillid til de kvinder, som lukker vores børn ind i deres hjem. Tillid til, at de vil børnene det bedste og træder til, hvis de vurderer, at en fare er nært forestående. Men jeg har ikke tillid til flere Ole Opfinder løsninger i dagplejens regi.
Ole Opfinder i job som vikar
Når Kommunalbestyrelsen beder Ole Opfinder om at oprette en ny vikarfunktion, skal det gå galt, og vores børn betaler en høj pris. Nu er økonomien blevet centrum i stedet for barnets tarv. Sidste år blev dagplejehuset i Rudersdal nedlagt, og vi skal nu aflevere vores børn i udvalgte vuggestuer en gang om ugen. Dagplejeren er til stede her, men ikke ved sygdom samt ferie. Ved mødet i Rudersdal dagpleje i sidste uge var der ikke en forældre, som ytrede sig positiv overfor denne ændring i vikarfunktionen. Nej, vi forældre til børn i dagplejen har ikke valgt, at vores børn skal i vuggestue.
Problemer som forældre har oplevet ved vikarfunktionen har blandt andet været: Børn der bliver overdraget til ukendt personale, sygedage efter besøg i daginstitutionerne, børn der ikke får sovet deres middagslur, manglende afskæring af sovefaciliteter, så de bliver vækket af børnehavebørn, kørsel tværs gennem byen, manglende socialt samspil med vuggestue, manglende vikardækning, på trods af, at daginstitutionerne modtager penge hertil og generelt utryghed.
Dagplejen er gået fra at være et godt tilbud, som aktivt blev tilvalgt, til at være et utrygt tilbud. Dagplejen har nu så utilfredse forældre, at man oplever børn, som bliver udmeldt af dagplejen på grund af vikarhusene, og at nogle forældre ikke vil tilmelde et kommende barn igen. Det er vist et rødt kort.
Kære Ole Opfinder. Lad os lege en leg.
Lad os lege, at I på magisk vis fik tilbagerullet vikardækningen og forbuddet mod at sove ude. Så kan vi forældre, på magisk vis, føle os trygge ved dagplejen igen.


Publiceret 17 May 2017 08:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV