Debat:

Taler du med dit barn om rygning?

Randi Mondorf (V), formand for Børne- og Skoleudvalget i Rudersdal Kommune

Hvornår har du sidst talt med din teenager om rygning? Har vi, midt i debatten om deres alkoholvaner, og fordi, så få forældre ryger selv, glemt, at rygning er den enkeltstående største risikofaktor for helbreddet?
Selv er jeg ganske rystet over omfanget af 'festrygning' blandt 8. og 9. klasserne og kan desværre konstatere, at det er begyndt at blive betragtet som 'hyggeligt' og 'cool' at ryge ved festlige begivenheder. Jeg er selv mor til et barn i 9. klasse og har i forbindelse med forskellige festlige begivenheder set, hvordan de hellere vil stå udenfor og ryge, eller være sammen med rygere, end at feste. Det er en meget trist udvikling og helt anderledes, end da mine store børn var i samme alder.
Direkte adspurgt er det kun to-tre børn i en klasse, der IKKE har prøvet at ryge eller festryge. Det er selvfølgelig ikke mit eller dit barn, der ryger, men hvis der kun er to-tre i en klasse, der ikke gør det, så er det nogens børn!
Jeg håber og vil gerne opfordre til at vi tager et tag i os selv og får stoppet denne triste udvikling.
Som forældre er det vores ansvar, at den naturlige forventning er, at man ikke ryger, fuldstændig ligesom man tager sig en uddannelse eller finder sig et arbejde.

Publiceret 15 June 2017 07:00

SENESTE TV