Debat:

Lad os ikke give tobakken videre

Af Sri Sai Das Peder Mathiasens Vej 6 B Birkerød

Ingen ønsker, at børn og unge begynder at ryge. Så lad os her i Rudersdal kommune stå sammen og gøre vores børn til den første røgfri generation.
Hver eneste dag starter 40 børn og unge med at ryge. Det svarer til to skoleklasser, der hver dag starter en vane, der ender med at slå hver anden af dem ihjel. Mine venners børn og børnebørn kan være iblandt dem. Det samme kan børn, som du holder af. Jeg tror, vi alle kender børn og unge, som vi elsker og ønsker det bedste for. Og ingen af os ønsker at give tobakken videre til dem. Indsatsen mod rygning er den vigtigste i kampen mod kræft.
Når så skræmmende mange unge begynder at ryge, skyldes det ikke mangel på oplysning. Alle ved, at rygning er usundt. Der mangler handling. De sidste ti år er der ikke sket nok på rygeområdet og Danmark sakker bagud i forhold til at minimere antallet af unge rygere. Vi helst så klækkelig forhøjelse af priser på tobak, men desværre turde politikerne ikke. Men vi behøver ikke vente på politikerne på Christiansborg. Det er vores fælles ansvar at sørge for, at vores børn aldrig tænder den første cigaret. Det kan være svært at stoppe med at ryge, så lad os gøre det svært at starte.
Et nyt initiativ fra TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse inviterer alle dele af samfundet til at bakke op om partnerskabet 'Røgfri Fremtid'. Målet er, at ingen børn og unge ryger i 2030. Og mon ikke de fleste af os kan støtte op om den vision? Ryger eller ikkeryger, rød eller blå, direktør eller pensionist. Ingen af os ønsker, at vores børn skal blive afhængige af tobak. Skal vi ikke her i Rudersdal kommune sætte handling bag vores ønske om en røgfri fremtid? Lad os gøre, hvad vi kan, for at vores børn bliver den første generation, der ikke ryger. Lad os ikke ryge, når der er børn til stede. Lad os gøre skoletiden røgfri. Lad os ikke sælge tobak til unge under 18 år. Vi kan alle gøre noget for, at tobak bliver fortid.
Lad os vise, at vi er mange her i Rudersdal kommune, der ønsker det samme. Kræftens Bekæmpelses lokalforening inviterer derfor institutioner, organisationer, butikker, politikere og borgere til at arbejde for en røgfri fremtid for vores børn. Vi vil i den kommende tid tage initiativ til forskellige aktiviteter. Kontakt os, hvis du vil være med eller har gode idéer til, hvordan det kan lykkes. Vi glæder os til sammen at skabe en røgfri generation.
Læs mere på www.røgfrifremtid.dk og vis din støtte til Røgfri Fremtid på Facebook.

Publiceret 16 June 2017 15:00

SENESTE TV