Debat:

Straksaktivering bevares, juhu!

Søren Hyldgaard (V) Hestkøbvej 8 3460 Birkerød

I 2012 indførte vi straksaktivering for Rudersdal-borgere, som enten ikke er i arbejde eller under uddannelse. Under kyndig vejledning af en eksmajor som mentor, var målet at få deltagerne tilbage på arbejdsmarkedet eller i uddannelse hurtigst muligt. Deltagerne i straksaktivering har siden hen forskønnet mange af kommunens områder. Tak for det. Vi gik målrettet mod alle unge under 30 år, og siden hen har vi udvidet ordningen til at omfatte alle aldersgrupper. Senest har vi i 2015 indført straksaktivering for flygtninge. Det er bydende nødvendigt, at vi fører en fokuseret beskæftigelsespolitik som ”pisk og gulerod”, så ingen får understøttelse uden personlig indsats. 
Jeg vil slet ikke acceptere ungdomsarbejdsløshed, og enhver skal tage medansvar. Stor var min overraskelse, at forvaltningen på seneste udvalgsmøde ønskede at omlægge straksaktivering.
Heldigvis viste det sig, at den ”gamle” straksaktivering nærmest var for god og fastholdt deltagerne for længe i forløbet. Målet er jo hurtigst muligt i job, så indsatsen blev ændret til en kombination af nyttejob og beskæftigelsesrettet indsats – endda til færre penge.
Min glæde var unægtelig lige så stor, da alle udvalgets medlemmer støttede fuldt op om, at straksaktiveringen skal bevares, juhu!

Publiceret 23 June 2017 20:00

SENESTE TV