Debat:

Farligt fjernvarmearbejde på Grünersvej

Lars Munkedal, Valdkær 7, 2840 Holte

I forbindelse med omfattende fjernvarmearbejder på Grünersvej i Holte har man valgt at holde fortovet åbent for almindelig gående og cyklende trafik - jeg går ud fra, det er Rudersdal Kommunes beslutning?
Da der er tale om en skolevej, har jeg flere gange bemærket meget farlige situationer, for eksempel hvor børn skal klemme sig af sted mellem en stor lastbil med hænger og en tæt hæk, og hvor afstanden mellem de to er max. én meter.
Ved manøvrering med lastbilen har chaufføren faktisk ingen chance for at se fodgængerne på fortovet. Vi taler om uledsagede børn ned i seks-års alderen.
En anden gang kørte en gaffeltruck med en stor stål-køreplade løst oplagt på gaflen langsomt ned ad vejen. Igen var der max. én meter mellem kanten af pladen og hæk/stendige, men truckføreren fortsatte bare med at køre - i øvrigt uden blink eller lydsignal tændt - selv om en pige fra 1. klasse samtidig gik forbi på fortovet.
I det ret ujævne terræn er det en farlig situation, hvis kørepladen begynder at skride af gaflen.
Derudover arbejdes der jævnligt med gravkøer, mens fodgængerne bevæger sig forbi inden for maskinens svingradius.
Jeg tvivler stærk på, at ovenstående er lovligt - men hører gerne fra Rudersdal Kommune, hvis jeg skulle tage fejl. Farligt er det i hvert fald.
Foreløbig har Rudersdal Kommune valgt ikke at reagere på min forespørgsel om, hvem der er kommunens kontaktperson for arbejderne, så jeg har ikke kunnet tage dialogen ad den vej. Det er jeres ansvar som bygherre at reagere, når entreprenørens arbejder udgør en så åbenlys fare for sårbare trafikanter.
Det ville have været en rigtig god ide at lægge arbejderne i sommerferien.
Og måske skulle I også have lukket vejen for andre trafikanter end beboerne, da det ville have frembragt langt færre farlige situationer.

Publiceret 27 June 2017 21:00

SENESTE TV