Debat:

Vi vil det gode ældreliv i kommunen

Preben Etwil, formand for S i Rudersdal og kandidat til KV17

Vi vil hellere have jazz og ballade end at sidde på den flade.
Rudersdal skal være en god kommune at bo i - fra vugge til krukke. Kommunen står i de kommende år over for en enorm udfordring, der handler om at få alle borgernes velfærdsønsker til at hænge sammen med den økonomi, som vi arbejder under.
Der er et stærkt behov for, at især børne- og ungdomsinstitutionerne, så som børnepasning og skolelæringsmiljøer, bliver løftet op på et niveau, der lever op til forældrenes berettigede forventninger.
I alle disse prioriteringsbestræbelser er det dog vigtigt, at vi ikke glemmer de ældre.
Vi arbejder for tiden stenhårdt på at etablere nye plejehjem. For det vil der blive behov for i de kommende år.
Disse plejehjem skal leve op til en fuldt moderne strandard. Vi støtter dog ikke flere private friplejehjem. Vi ønsker rigtige og kommunalt drevne plejehjem.
Vi skal også have forbedret hjemmehjælpen – både den praktiske hjælp og den personlige pleje. Kommunens standard på dette område er på lange stræk ikke ringere, end det man ser i mange andre kommuner.
Men det er ikke godt nok. Det er ikke fedt kun at få gjort rent hver tredje uge. Hvorfor skal ældre ikke kunne bo lige så propert som alle andre?
Det er heller ikke acceptabelt, at man ikke kan få transportlejlighed, når man har behov, eller få et ordentligt måltid sundt, velsmagende og nærende mad.
Forslag til forbedringer på alle disse områder vil altid få Socialdemokraternes stemmer i byrådet.
Vi vil blandt andet arbejde for at udvide de forskellige kørselsordninger, og vi vil gøre alt for, at det i forvejen dygtige plejepersonale bliver endnu mere kvalificeret gennem efteruddannelse, og at den økologiske andel af kosten på 60 procent også opnås i 2018, og at den herefter gradvist øges.
Og er den kommunale økonomi knap, så disse forslag ikke kan gennemføres, er vi ikke blege for at lægge stemmer til en kommunal skatteforhøjelse.
Borgernes behov først - så må skatten tilpasses, da vi er arge modstandere af øget brugerbetaling.
Heldigvis er flertallet af ældre borgere i kommunen sunde og raske. For dem skal det også være rart og udfordrende at bo i kommunen.
Kommunen skal fortsætte udviklingen med at øge de kulturelle fritidstilbud. Det drejer sig om aktivitetstilbud i form af motion og sundhed, ture i det grønne samt til allehånde kunst- og kulturinstitutioner. Kommunen skal især fremme det sociale netværksarbejde blandt ældre, hvilket blandt andet kan ske gennem støtte til og udbygning af de frivillige foreninger.

Publiceret 11 July 2017 13:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV