Debat:

Er Bistrup til salg?

Af Lars Engelberth Lindebakken 22 Konservativ kandidat nr. 7 KV2017

Når jeg går min daglige tur med hunden i mit lokalområde Bistrup, kan jeg ikke undgå at lægge mærke til rigtig mange 'Til Salg'-skilte fra forskellige ejendomsmæglere.
Det gør mig på samme tid ked af det og rigtig glad.
Nu ved jeg jo selvfølgelig ikke, hvorfor så mange Bistrup-borgere har valgt at sætte huset til salg.
Nogle er muligvis igennem en skilsmisse, nogle har fået for meget plads, efter børn er flyttet hjemmefra, nogle vil score kassen på de høje huspriser. Måske er grundskylden nu steget så betragteligt, at der ikke længere er økonomi til at bo i Bistrup.
For andre er haven blevet for uoverkommelig, eller man vil tættere på pulsen i København eller saltvandet på den nordsjællandske kyst. Måske er et jobskifte årsagen til skiltet. Endelig er der selvfølgelig også muligheden, at husejeren er afgået ved døden.
Egentlig hverken tror eller håber jeg, at til-salg-skiltene er udtryk for et fravalg af Bistrup. Jeg tænker med stor glæde tilbage på vores egen ankomst til Bistrup for ca. 20 år siden. Dengang var der også en stor udskiftning i gang. Vores ældste søn startede i 1. klasse og fik en del nye klassekammerater på Bistrupskolen, hvoraf meget få havde boet længere tid i Bistrup end os.
Bistrup - men også resten af Birkerød og Rudersdal kommune - er et fantastisk sted at vokse op: Gode institutioner, gode skoler og to gode gymnasier. Sit eget lille lokalsamfund meget tæt på de mange fristelser i København, men ikke længere væk end at det hele kan nås, relativt hurtigt.
Der er selvfølgelig en lille ting ved de mange 'Til Salg'- skilte, og det er, at det tit er en eller to personer, som flytter, og ofte kommer en ung børnefamilie ind på de samme kvadratmeter med 4 eller 5 medlemmer. Det kan selvfølgelig gøre det en anelse sværere at planlægge befolkningsprognoserne for kommunen, men det må kommunen så leve med og justere på, hvilket jo heldigvis også er sket gennem årene. Velkommen til alle de nye borgere i Rudersdal Kommune.

Publiceret 14 August 2017 20:00

SENESTE TV