DEBAT:

Misforstået velvilje: Vil kommunen konkurrere med de frivillige organisationer?

Morten Jarlbæk Pedersen, Hegnsvej 179 2850 Nærum

Som forælder i Rudersdal har man meget at være taknemmelig for – f.eks. gode skoler og gode institutioner. Og i disse dage modtager forældrene i Rudersdal en kommunal skrivelse, der for nogen kan være endnu en anledning til taknemmelighed: Alle 6-9-årige børn er nemlig inviteret til dragejagt på Gl. Holtegaard en fredag i oktober.

Anlægger man et bredere perspektiv, vil taknemmeligheden måske begrænse sig: Er en dragejagt en fredag aften kernevelfærd? Og hvorfor er det overhovedet forvaltningen og ikke nogle af områdets mange frivillige organisationer, der jagter drager med lokalsamfundets børn?

Er en dragejagt ”kernevelfærd”?

I en tid hvor de kommunale budgetter vedvarende er under pres – sidste år blev det f.eks. foreslået at voldsomt forringe vilkårene for kommunens skovbørnehaver – virker det som en noget besynderlig prioritering.
Hvorfor skal kommunen arrangere børneunderholdning en fredag aften i oktober – venligst betalt af skatteyderne i resten af kommunen? Er det ”kernevelfærd”, eller ville du måske hellere have, at de mandetimer, som kommunen i god vilje spenderer på underholdning for 400 børn en tilfældig aften blev brugt i dagligdagen i din børns daginstitution, i ældreplejen eller i den tekniske forvaltning? 

Kvæler kommunen det frivillige engagement?

Lige så vigtigt er det at overveje, at når kommunen pludselig leverer det, som frivilligt engagement i årtier har leveret, bliver kommunen pga. misforstået velvilje en konkurrent til de frivillige. Skatteyderbetalte ansatte erstatter lokale ildsjæle.
De frivillige organisationer kan ikke konkurrere med det kommunale maskineri i form af ressourcer til planlægning, gennemførelse og reklame. Hvis man fra kommunal side ønsker et mere levende Rudersdal – og det kan jo være en legitim politisk prioritering – kunne man jo overveje at skabe et samarbejde med de frivillige organisationer frem for at skabe en konkurrent til dem.

Publiceret 07 September 2017 21:03

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV