DEBAT:

Nyt håb for bevaringen af et unikt læringsmiljø for kommunens børn!

Mikkel Bregenov-Pedersen, Biskop Svanes Vej 45a

Det er med spænding, at vi i Grevemosehus Venners bestyrelse ser frem til at høre, hvad udfaldet af Børne- og skoleudvalgets næste møde bliver. I den dagsorden til mødet, man kan finde på Rudersdals Kommunes hjemmeside har vi med glæde opdaget, at Børneområdet foreslår at overføre 100.000 kr. til Børneområdets uddannelsesmidler, som er et af de områder, der er blevet ramt hårdt af de sidste års besparelser.
Når vi er spændte i Grevemosehus Venner, er det fordi det netop var blandt disse uddannelsesmidler, at det årlige driftstilskud fra Børneområdet til Grevemosehus lå, før det blev sparet væk pr. 1.januar 2017. For bare 75.000 kr. årligt havde de lokale børnehaver i 7 år haft adgang til dette unikke læringsmiljø, som det historisk indrettede skovløbersted Grevemosehus er. Med sin beliggenhed lige ved indgangen til Rude skov og kun 2 minutter fra offentlig bus 197, er Grevemosehus et populært læringsmiljø, som udover at tilbyde læringsaktiviteter for de 3-5 årige, også er et sted, hvor det pædagogiske personale i daginstitutionerne kan hente inspiration og konkrete ideer til arbejdet med de pædagogiske læreplanstemaer, når det gælder natur og kultur. Samspillet mellem den nære natur og vores kulturhistorie bliver mere forståeligt, når man har været på besøg i Grevemosehus og været med til at tænde op i brændekomfuret med træ fra skoven, lavet sit eget legetøj af naturens materialer og selv gravet kartoflerne op af køkkenhaven!
Grevemosehus Venner er en støtteforening af frivillige lokale borgere tilknyttet det historiske skovløbersted Grevemosehus, og det var med stor ærgrelse, at vi i vinters måtte konstatere, at ”vores” lokale børnehavebørn nu ikke mere kunne komme på besøg i Grevemosehus. Vi synes, det er ærgerligt, at dette sted med stor lokalhistorisk betydning ikke mere kan komme de mindste børn fra Rudersdal kommune til gode, mens Frederiksberg kommunes børneområde godt kan finde penge til at prioritere et så unikt læringsmiljø. Vi har intet imod de søde børn fra Frederiksberg, som tit kommer på aktivitetsforløb i Grevemosehus, men det virker nu forkert, at vores lokale frivillige indsats ikke kommer vores egne børn til gode.
Derfor kan vi ikke lade være med at håbe, at Børne- og Skoleudvalget på mødet beslutter sig for, at de lokale børnehaver igen må få lov at komme på besøg i Grevemosehus!

Publiceret 03 October 2017 20:29

SENESTE TV