DEBAT:

Kære Kommunalpolitikere!

Af Steen V. Skånstrøm, Krogholmgårdsvej 17, 2950 Vedbæk

Ville det ikke være en skøn tanke hvis I kunne vinde den kommende valgkamp ved at love at gennemføre en forebyggelse, der helt sikkert vil kunne nedbringe de mange lidelser og dødsfald, der er forbundet med hjerte-kar sygdomme og diabetes?
Med overskriften ”Hvidløg – Hjerteforeningen” offentliggjorde Hjerteforeningen 11. september, en usædvanlig kraftig opfordring til at spise mere hvidløg fordi solid, ny forskning viser helt fantastiske resultater i forbindelse med forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme.
Der henvises bl.a. til at ”Der i størstedelen af studier verdenen over er forsket i fermenteret hvidløgsekstrakt (FHE) i enten kapselform eller dråber.”- Kendsgerninger er, at anerkendte universiteter som UCLA i USA og University of Adelaide i Australien, med adskillige, offentliggjorte dobbel-blindforsøg, har bevist, at man med hvidløgskoncentrater kan opnå en opbremsning af forkalkningsforløbet på 80% og i nogle tilfælde en reduktion af vægforkalkningen i de bløde bloddårer.
Et lignende resultat forventes når Lunds Universitet i samarbejde med Skånes Sygehus fremlægger resultaterne af den dobbel-blind-undersøgelse der for tiden finder sted.
På denne baggrund virker det vildt forvirrende, når Hjerteforeningen som afslutning og anbefaling skriver ”Hjerteforeningen anbefaler ikke tilskud af hvidløg, men at både raske mennesker og hjerte-kar patienter anvender hvidløg, som en del af en hjertevenlig kost.” – Forvirringen bør ses i lyset af, at over halvdelen af os over 55+ rammes af en hjerte-kar sygdom, hos mænd rammes 67% og kvinder 66% og det derfor må være sund logik, hvis alle regioner ville tilbyde gratis ultralyd scanninger til denne aldersgruppe, ligesom det allerede er tilfældet i Region Midt, Jylland – gerne i forbindelse med en forundersøgelse for diabetes 2, så flere kan komme i behandling.
Ifl. Diabetesforeningen har dem der ikke kommer i behandling op imod tre til fire gange øget risiko for at få hjertesygdom, sammenlignet med personer uden diabetes.

Publiceret 09 October 2017 17:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV