DEBAT:

Bilister kører over for rødt

Af Jørgen Kleisdorff, Vandtårnsvej 3, st. 51, 3460 Birkerød

6. marts d.å. skrev Niels Christian Jørgensen et læserbrev i denne avis med overskriften “Adfærd i trafikken”, og 20. marts d.å. havde Henrik Illum et indlæg med overskriften “Debat om trafik”. Mange har åbenbart svært ved at overholde færdselsreglerne.

Jeg oplever hver dag - og jeg mener HVER dag - at bilister kører over for rødt. Det er ikke således, at de er i krydset, når lyset skifter til rødt. Næ, lyset har skiftet til rødt 15 - 20 meter før de når krydset. De kører således ind i krydset, når der er rødt.

Jeg er begyndt, at lægge mærke til denne ændrede adfærd indenfor de sidste par år og har spekuleret på, hvad årsagen kan være. Måske skal årsagen findes i det skred, der i de senere år er sket i vor autoritetstro. Den respekt der tidligere var overfor øvrighedspersoner og personer, som sidder inde med en større viden end vi selv, er jo stort set væk. Måske har denne ændrede autoritetstro forplantet sig til vor opførsel i trafikken.

Men hvad kan man gøre ved problemet? En nærliggende tanke, men ikke særlig realistisk, er at sætte fotoapparater op i lyskurverne. Ved første overtrædelse får bilisten en bøde på kr. 10.000,-. Ved anden forseelse konfiskeres bilen. En anden og nok mere farbar vej kunne være, at “Rådet for sikker Trafik” iværksætter en kampagne, som er målrettet disse bilister.

Publiceret 03 May 2018 10:00

SENESTE TV