Foto: Anette Sønderby

Foto: Anette Sønderby

DEBAT:

De sidste dages hellige

Jesper Winther Andersen,
Høsterkøb Byvej 8, skriver:

Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige har det standpunkt, at den er “den eneste sande og levende kirke på hele Jordens overflade”. Og netop det kom jeg til at tænke på, da jeg læste Jørgen Kleisdorffs indlæg ”Birkerød Sognegård er kun for de “frelste”.

I sit indlæg peger Jørgen Kleisdorff på, at han mener, menighedsrådet indtager en arrogant holdning, når det har besluttet, at Birkerød Sognegård kun kan lejes i forbindelse med kirkelige handlinger, og at det i hans optik strider mod det kristne budskab om, at vi skal hjælpe vore medmennesker. Hermed mener han klubber og foreninger, der tidligere har kunnet leje sig ind i Sognegården.

Jeg kunne ikke være mere enig. Birkerød Rotary Klub har holdt deres møder i Sognegården i næsten en menneskealder, men blev med samme begrundelse, som Jørgen Kleisdorff anfører, sat på gaden. Dette på trods af, at Rotary er verdens største hjælpeorganisation.

Birkerød Rotary Klub har for længst fundet andre og frodige græsgange, men det ændrer ikke ved, at i en tid, hvor folkekirken savner kunder, så virker det uforståeligt og elitært at lukke ”folket” ude fra en bygning, de selv har været med til at betale, og som kunne danne rammen om megen næstekærlighed.

Publiceret 05 June 2018 11:00