Mona Madsen fra Lokallisten slår et slag for, at voksne musikere også får adgang til det nye 'Performancehus' på Mantzius. Arkivfoto

Mona Madsen fra Lokallisten slår et slag for, at voksne musikere også får adgang til det nye 'Performancehus' på Mantzius. Arkivfoto

DEBAT: Voksne musikere øver sig også

Af Mona Madsen, kommunalbestyrelsesmedlem for Lokallisten

Det er dejligt, at vi nu snart kan åbne “Performancehuset” i Mantziusgården, så også unge musikere i Birkerød får nem og gratis adgang til lydisolerede øverum. Men det ærgrer mig, at vi ikke også giver musikudøvere over 25 år en billig mulighed for at benytte lokalerne. Jeg foreslog på seneste kulturudvalgsmøde, at de “ældre” musikanter kunne købe sig til et årsmedlemskab, som giver adgang til at booke et lokale, når det ikke benyttes af den primære målgruppe. Det vil jo ikke koste noget, når lokalerne alligevel står der. Men flertallet i udvalget tiltrådte forvaltningens forslag om at det skal koste 100 kr. i timen for brugere over 25 år, og det er jo helt urealistisk dyrt for enkeltpersoner som eksempelvis den borger, der for nylig skrev til mig:

"Jeg øver alene og har kun brug for et lille, lydisoleret lokale uden udstyr. Jeg har ikke brug for strøm, elektronisk udstyr eller instrumenter på stedet.

Til gengæld har jeg brug for at øve en times tid dagligt for at holde mig i form på mit instrument. Det er begrænset, hvor mange koncerter jeg spiller. Netop derfor er vedligehold vigtig."

Om et år får vi i kulturudvalget mulighed for at drøfte sagen igen, når der er kommet erfaringer med brugen. Til den tid håber jeg, at der kommer en bedre ordning for de voksne musikere.

Publiceret 15 June 2018 09:30