Det er bedst at tage en ting ad gangen, skriver Court Møller (R) i forhold til affaldssorteringen. Arkivfoto

Det er bedst at tage en ting ad gangen, skriver Court Møller (R) i forhold til affaldssorteringen. Arkivfoto

DEBAT: Indsamling af bioaffald kommer også i Rudersdal

Af Court Møller (R), formand for Miljø- og Teknikudvalget

Alternativet rejser i et læserbrev i sidste uge et spørgsmål om, hvorfor vi ikke skal indsamle bioaffald i Rudersdal Kommune, når vi nu skal til at indsamle 4 andre affaldstyper.

Det kommer vi også til senere. Det er min vurdering, at vi gør klogt i at tage et skridt ad gangen. Jeg havde gerne set, at vi havde lavet en fælles løsning mellem Rudersdal, Hørsholm, Allerød og Fredensborg, idet jo større volumen vi kan have i en fælles model, jo billigere bliver indsamlingen. Men senest har det vist sig, at Fredensborg ønsker flere undersøgelser om en helt anden indsamlingsmodel. Og netop dette er et af problemerne. Der er mange forskellige muligheder og varianter, hvilket kan vanskeliggøre en politisk beslutningsproces. Jeg er derfor glad for, at vi i Rudersdal har gået forrest blandt de 4 kommuner, idet vi var dem, der først besluttede den valgte model. Jeg er ikke sikker på, at vi havde nået dertil, hvis vi også fra start havde bioaffaldet med.

Derfor handler det også om at tage et skridt ad gangen, så vi kommer i gang med affaldsindsamling. Det gør vi inden længe med indsamling af papir, glas, metal og plast ved borgerne, mens pap bliver en frivillig ordning.

Næste skridt skal være bioaffaldet. Denne affaldsfraktion skal vi også have med for at nå en genanvendelsesprocent på 50%, så jeg håber bestemt, at der kan opnås politiske konsensus om at gå videre med bioaffaldet, når vi inden længe er i gang med indsamling af de andre affaldstyper.

Publiceret 27 June 2018 08:51