DEBAT: Forlæng høringsperioden for lokalplanforslag

Af Henrik Hjortdal, forperson i Alternativet Rudersdal

Jeg har netop ved et tilfælde opdaget, at forslag til lokalplan for området med Kajerødskolen er sendt i høring med frist 5. september. Den er ifølge forvaltningen sendt i høring 26. juni og med lidt længere frist pga. ferien.

Det har ikke mig bekendt været med i kommunens nyheder, ligesom jeg ikke har læst om det i Rudersdal Avis eller Frederiksborg Amts Avis. Ingen jeg har spurgt af naboer eller venner havde nogen anelse om, at der ligger et forslag.

Da sagen har meget stor bevågenhed, er jeg uforstående over for denne fremgangsmåde. Især generer det, at kommunen tilsyneladende ikke har udsendt en nyhed, mens mange andre nyheder i juni-juli er prioriteret. Om det er vores Kommunikationsafdeling, Direktionen, forvaltningen eller politikere, der har ansvaret, er i denne sammenhæng underordnet.

Jeg er tror, der er mange andre foreninger og enkeltpersoner, der ligesom jeg har brug for at blive informeret om, at planforslaget foreligger, og dermed har mulighed for at komme med forslag og kommentarer.

På baggrund heraf vil jeg foreslå, at kommunalbestyrelsen udsender en pressemeddelelse, og forlænger høringsperioden med fx 14 dage til 19. september. Det vil give borgerne mulighed for at ytre sig og forbedre kommunalbestyrelsens beslutningsgrundlag.

Publiceret 30 August 2018 22:30