DEBAT: Regeringen sparer på vores børns fremtid

Af Nick Hækkerup, Folketingsmedlem, S

Omprioriteringsbidrag. Et kedeligt ord der har store konsekvenser. Regeringen har med deres finanslovsudspil netop fremlagt, at de fortsætter omprioriteringsbidraget frem til 2022. Med andre og mere ærlige ord: Der skal spares 2% på vores uddannelsesinstitutioner – årligt. Sådan har de gjort siden 2016, og det vil altså fortsætte.

Det er noget, der kan mærkes alle steder. Også i Rudersdal kommune. Både Birkerød- og Nærum Gymnasium har måttet spare millionbeløb. Besparelserne er indtil videre løbet op i mere end 10,5 mio. kr. siden 2016. Og nu er der så udsigt til, at det beløb fordobles frem mod 2022. Det er ikke småpenge.

Med denne finanslov får regeringen en gylden mulighed for at spinne sig ud af steder, hvor de har svigtet vores alles velfærd. Således kunne man også høre dem fremlægge, at de nu ”dropper” omprioriteringsbidraget. Sandheden er, at de forlænger det.

Socialdemokratiet vil prioritere velfærden. Ikke kun i dette valgår, men også det næste – og det næste. Vi vil fjerne omprioriteringsbidraget fra næste år. Der er ingen grund til at sænke ambitionerne på det område, der skal bære os i fremtiden. Uddannelse og viden skal opprioriteres. Ikke omprioriteres.

Publiceret 06 September 2018 21:00